США і Британія озвучили гучні звинувачення ГРУ РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

США і Британія озвучили гучні звинувачення ГРУ РФ

США і Британія озвучили гучні звинувачення ГРУ РФ
Джерело:  online.ua

Агентство національної безпеки США, ФБР, а також Національний центр Великої Британії з кібербезпеки офіційно звинуватили Головне розвідувальне управління РФ у сотнях кібератак проти американських та інших організацій з 2019 року. Окрім того, представники Штатів та Британії стверджують, що хакерські напади досі тривають.

Джерело: "ЄП"

Вашингтон та Лондон звинуватили ГРУ РФ в сотнях кібератак

У звіті Британії та Штатів розповідається, як 85-й Головний центр спеціальної служби (ГЦСС) Головного розвідувального управління Генерального штабу РФ провів атаки на сотні американських і іноземних організацій з метою проникнення в урядові мережі, а також приватний сектор.

Британські та американські експерти описують тактики, методи та процедури для входу до облікового запису, а також збору і ексфільтраціі даних. В документі також наявні рекомендації системним адміністраторам для протидії цій загрозі.

"Зловмисники використовують методи "грубої сили" для виявлення дійсних облікових даних, часто шляхом багатьох спроб входу в систему, іноді з використанням імен користувачів і паролів, які раніше просочилися, або шляхом вгадування варіантів найбільш поширених паролів", - сказано в документі.

За словами аналітиків, як тільки дійсні облікові дані отримані, їх об'єднують з різними загальновідомими уразлтвостями, щоб отримати додатковий доступ до мереж жертви.

"Цілі були глобальними, але в першу чергу орієнтовані на США і Європу. Цілі включають уряд і військових, оборонних підрядників, енергетичні компанії, вищу освіту, логістичні компанії, юридичні фірми, медіакомпанії, політичних консультантів або політичні партії та аналітичні центри", - йдеться в звіті.

Варто звернути увагу на те, що найбільш потужним способ зниження ризику є використання багатофакторної аутентифікації, про яку неможливо здогадатися під час спроб доступу методом "грубої сили".

Читайте також:

  • До витоку в мережу персональних даних понад півмільярда користувачів Facebook не причетні хакери. Злив даних стався через веб-скрейпінг, а не хакерську атаку.

  • Один із відділ всесвітньо відомої компанії Facebook запустив тестування свого нового додатку Hotline. Експерти звертають увагу на те, що цей сервіс можна вважати гібридом Instagram Live і Clubhouse.

  • Адміністрація Facebook оголосила про запуск полегшеної версії Instagram, яка займає у пам’яті пристрою всього 2 мегабайти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?