США і Україна приготували Путіну новий неприємний сюрприз
Категорія
Україна
Дата публікації

США і Україна приготували Путіну новий неприємний сюрприз

США і Україна приготували Путіну новий неприємний сюрприз
Джерело:  online.ua

19 липня США направили в Чорне море бойовий есмінець USS Porter, який візьме участь в навчаннях з Україною Sea Breeze-2020. Ці навчання проходитимуть з 20 по 26 липня. Крім США і України, в них візьмуть участь 2 тисячі військовослужбовців, 27 кораблів і 19 літаків з Болгарії, Грузії, Іспанії, Норвегії, Румунії, Туреччини та Франції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Шостого флоту ВМС США.

"Ракетний есмінець USS Porter (DDG78) класу Arleigh Burke почав 19 липня 2020 року перехід в Чорне море для підвищення регіональної стабільності на морі шляхом участі в проведених США та Україною 20-х навчаннях Sea Breeze-2020", - наголошується в заяві.

Відзначається, що це вже п'ятий бойовий корабель, які США відправляє в Чорне море з початку 2020 року. У попередній раз в Чорне море прямували USS Oak Hill (LSD 51) і USS Porter (DDG 78) - кораблі брали участь в навчаннях із взаємодії з ВМС Болгарії, ВМС Румунії, береговою охороною Грузії і ВМФ Туреччини. Навчання включали навчання протиповітряної оборони, тактичні комунікації і маневрування будови.

"Повернення Портера в Чорне море підтверджує прихильність 6-го флоту США і ВМС США нашим союзникам і партнерам по НАТО. Наша участь у багатонаціональних навчаннях, таких як Sea Breeze доводить рішучість США вносити внесок в колективний захист і оборону Європи", - підкреслив віце-адмірал Джин Блек, командувач 6-м флотом США.

Нагадаємо, кілька днів тому кораблі Постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) і Постійної протимінної групи НАТО (SNMCMG2) терміново увійшли в Чорне море для участі в двох регіональних навчаннях, організованих флотами Болгарії та України. Варто звернути увагу на те, що група SNMG2 прибула в Чорне море ще 9 липня і складається з трьох фрегатів з Іспанії, Румунії та Туреччини на чолі з контр-адміралом Мануелем Агірре з ВМС Іспанії, з іспанським фрегатом "Alvaro de Bazan" (F- 101) в якості флагмана.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Пентагон вимагає негайної реакції НАТО на ситуацію в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?