США миттєво відреагували на рішення Меркель щодо Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

США миттєво відреагували на рішення Меркель щодо Росії

США миттєво відреагували на рішення Меркель щодо Росії
Джерело:  online.ua

5 грудня в Німеччині відновили будівництво російського газопроводу Північний потік-2, який дозволить Росії постачати газ в Європу в обхід України. На це рішення німецької влади екстрено відреагувало посольство США в Берліні. Американські дипломати нагадали команді канцлерки ФРН Ангели Меркель, що цей газопровід є політичним інструментом Кремля, який спрямований проти України і на розкол Європи. У США вимагають, щоб ФРН і Євросоюз наклали мораторій на прокладку трубопроводу по дну Балтійського моря і тим самим зупинили зловмисну поведінку російського глави Володимира Путіна у всьому світі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Уряди ФРН і Євросоюзу повинні накласти мораторій на прокладку трубопроводу по дну Балтійського моря. Тимчасове припинення будівельних робіт стало б виразним сигналом того, що Європа більше не потерпить триваючої зловмисного поведінки Росії", - закликала Меркель і владу ЄС тимчасова повірена у справах США в Німеччині Робін Куінвілл.

Як відомо, в Німеччині знайшли спосіб добудувати Північний потік-2 в обхід санкцій США, через які від будівництва відмовилися європейські компанії. Роботи виконуватиме спеціалізована баржа "Фортуна", яка ходить під російським прапором.

Глава МЗС Німеччини Гайко Маас розраховує, що газопровід Північний потік - 2 буде добудований до кінця року - він упевнений, що Берліну вдасться змінити ставлення США до газопроводу при новому президенті Джо Байдені. На даний момент газопровід добудований більш ніж на 90%, а остання ділянка, що залишилося прокласти, знаходиться в водах Данії. Російський газовий монополіст "Газпром" розраховував, що газопровід буде введений в експлуатацію до кінця 2019 року, але в грудні минулого року будівництво повністю було зупинено. Швейцарська компанія Allseas відмовилася від укладання труб для Північного потоку - 2 і вивела свої суду з Балтійського моря через загрозу санкцій США. Очікується, що до кінця 2020 року США внесуть в оборонний бюджет країни новий пакет обмежень проти проекту газопроводу, але Росія намагається встигнути добудувати газопровід в обхід американських санкцій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина відновила будівництво Північного потоку-2, але не тільки заради газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?