США можуть надати Україні далекобійні ракети та передові дрони — Reuters
Категорія
Україна
Дата публікації

США можуть надати Україні далекобійні ракети та передові дрони — Reuters

США можуть надати Україні далекобійні ракети та передові дрони — Reuters
Джерело:  online.ua

За інформацією американських журналістів, США готують новий пакет військової допомоги Україні, до якого можуть увійти далекобійні ракети. 

Джерело:  Reuters

Що відомо про йомовірність отримання Україною далекобійних ракет від США

За інформацією видання, про ймовірність передачі Україні далекобійних ракет повідомили два офіційних представники у Білому домі і Пентагоні.

За їх словами, вартість нового пакета військової допомоги Україні складатиме 2,2 млрд доларів, включаючі далекобійні ракети Ground Launched Small Diameter Bomb.

Ці ракети можуть запускатися з установок HIMARS і мають дальність ураження 150 км. Зазначимо, що Україна чекала на ці ракети в останньому пакеті військової допомоги, але тоді їх так і не оголосили.

Крім ракет у пакет увійдуть протитанкові системи Javelin та допоміжне обладнання для ППО Patriot.

Про нову домогу, за інформацією журналістів, буде оголошено в кінці тижня.

У той же час, за інформацією видання The Wall Street Journal, американський виробник БПЛА MQ-9 Reaper пропонує уряду України придбати ці БПЛА за символічну суму в 1 долар.

Таким чином концерн має намір допомогти українським військовим відбити новий великий наступ Росії

Пропозиція включатиме також наземну станцію управління для керування БПЛА майже в будь-якому місці.

Однак угода вимагатиме від Києва витратити близько 10 мільйонів доларів на підготовку й доставку та близько 8 мільйонів доларів щороку на технічне обслуговування, - зазначається у матеріалі видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?