США можуть передати Україні новий вид касетних боєприпасів — WP
Категорія
Політика
Дата публікації

США можуть передати Україні новий вид касетних боєприпасів — WP

США можуть передати Україні новий вид касетних боєприпасів — WP
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена розглядає декілька важливих нових варіантів посилення західної військової підтримки України, адже готується до того, що війна буде довготривалою.

Джерело:  The Washington Post

ЗСУ можуть отримати новий вид касетних боєприпасів

Як вдалося дізнатися журналістам, у Білому домі почала зростати підтримка ідеї щодо надання касетних боєприпасів для РСЗВ, які можуть вражати територію на більшу відстань, ніж артилерійські боєприпаси, які ЗСУ нещодавно уже отримали від США.

Ба більше, офіційний Вашингтон почав активно працювати над планом створення українських "сил майбутнього", які могли б стримувати подальшу російську агресію.

Окрім того, наголошується, що винищувачі F-16 Україна почне отримувати уже за кілька місяців,й вони стануть важливою частиною цього плану.

За словами редакції видання, команда Джо Байдена також працює зі своїми партнерами над багатьма іншими системами озброєння та навчанням.

Чи можуть США все-таки передати Україні далекобійні ракети

Як вдалося дізнатися журналістам від своїх інсайдерів, Міноборони США продовжує блокувати ідею надання Україні далекобійних ракет ATACMS.

Вашингтон продовжує стверджувати, що США не мають їх у достатній кількості та не хочуть підривати власну боєготовність напередодні ймовірного конфлікту з Китаєм.

На переконання українського лідера Володимира Зеленського, в переговорах про постачання далекобійних ракет Україна отримає результат, як це вже було з іншими видами озброєнь.

Як уже згадувалося раніше, ATACMS – це ракети класу "земля-земля" з дальністю близько 300 кілометрів, що приблизно в чотири рази більше, ніж ракети, які використовуються мобільними системами HIMARS, які США почали надсилати в Україну минулого року.

Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що під час перемовин із лідером США Джо Байденом порушував питання надання Україні далекобійних ракет ATACMS, однак поки фінального рішення немає.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?