США можуть прискорити передачу Україні танків Abrams — Breaking Defense
Категорія
Україна
Дата публікації

США можуть прискорити передачу Україні танків Abrams — Breaking Defense

США можуть прискорити передачу Україні танків Abrams — Breaking Defense
Джерело:  online.ua

За словами першого заступника помічника держсекретаря США з військово-політичних питань Стенлі Брауна, Україна може отримати танки Abrams із запасів американської армії, що значно прискорило би поставки.

Джерело:  Breaking Defense

США можуть прискорити Україні передачу танків Abrams

За інформацією видання, попри те, що від моменту оголошення Вашингтоном про передачу танків Abrams Україні пройшло вже більше місяця, у Білому домі та в Пентагоні все ще не вирішили, яку саме версію американського танку буде передано українським військовим, чи вилучати машини з наявних запасів або замовляти нові.

Наприкінці січня, коли США оголосили про відправку Україні 31 танка Abrams, йшлося про M1A2. Для їхнього придбання мала б бути використана Ініціатива сприяння безпеці України. Тобто танки б закупили, а не передали з запасів.

Однак перший заступник помічника держсекретаря США з військово-політичних питань Стенлі Браун зазначив, що рішення фактично не прийнято. За його словами, поставки можуть комбінацією закуплених і взятих з запасів танків. Такий крок пришвидшив би постачання.

При цьому Браун не знає, яку саме версію отримає Україна та коли буде прийнято остаточне рішення.

Між тим, за словами радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, для нарощування темпів звільнення окупованих злочинною армією РФ територій українським військовим необхідні далекобійні ракети, штурмова авіація та системи ППО.

За його словами, військова стратегія постачання дуже проста, адже вона визначається виключно "етапом війни" та "цілями війни на цьому етапі".

Так, метою РФ є накопичити ресурси, спробувати перехопити ініціативу та заморозити війну на невизначений час. При цьому залишившись на захоплених територіях і втягнувши Україну у марні інформаційні протистояння.

При цьому мета України полягає у знищенні залишкового ресурсу російської боєздатності, завданні кількох великих тактичних поразок, переламі оборони на окупованих територіях і різкому нарощенні темпів деокупації.

Для досягнення мети Україні потрібні конкретні інструменти:

  1. Системи ППО - щоб закрити небо та вберегти цивільних і міста, захистити критичну інфраструктуру і транспортну логістику. Для цього ж потрібні і винищувачі (як F16), щоб ефективно знищувати балістичні та гіперзвукові ракети.

  2. Снаряди важких калібрів - 155 мм або 152/122 мм. Велика кількість снарядів необхідна для знищення великих обсягів російських мобілізованих і для недопущення прямих контактних бойових зіткнень.

  3. Далекобійні ракети - від 150 км і більше - потрібні для ефективного відпрацювання місць накопичення ворожих резервів, знищення великих тактичних і стратегічних складів, руйнування тилової логістики. Це дозволить суттєво скоротити боєздатність армії РФ та подовжити чи ускладнити їх логістику.

  4. Безпілотна авіація - ударні, розвідувальні, інші дрони - потрібні для контролю простору та різкого підвищення точності знищення живої сили та техніки противника. Вони допоможуть створити постійну напругу на всій лінії фронту та завдавати ефективні точкові удари, які створюють дисбаланси на конкретних ділянках.

  5. Бронетехніка - важкі танки і бронетранспортери. Вони потрібні для зламу фортифікаційної оборони загарбників на окупованих територіях, максимально швидкого просування на великих траєкторіях. Дозволяють мінімізувати бойові втрати і нарощувати темпи швидкої деокупації, не дозволяючи ворогу фіксуватися на інших позиціях. Це також має важливе психологічне значення.

  6. Штурмова авіація (разом із фронтовими мобільними елементами ПРО/ЗРК). Вона необхідна для ефективного прикриття наступаючих частин. Так, вогневі удари авіації прорубують "просіки" в оборонних лавах противника і тим самим мінімізують наші втрати.

Уся перерахована номенклатура зброї вкрай важлива саме на цьому етапі. У цілком конкретних - математично обумовлених - обсягах. Партнери абсолютно точно знають всю логіку та математику цього етапу, - зазначає представник ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?