США можуть продати призначені для України F-16 Аргентині
Категорія
Світ
Дата публікації

США можуть продати призначені для України F-16 Аргентині

США можуть продати призначені для України F-16 Аргентині
Джерело:  online.ua

США хочуть продати Аргентині 24 винищувачі F-16, які наразі у рамках програми оборони НАТО перебувають у Данії, і могли б бути передані Україні. 

Джерело:  Buenos Aires Times

Чому Вашингтон воліє продати F-16 замість передачі Україні 

Зазначається, що США намагаються завадити покупці урядом Аргентини винищувачів виробництва Китаю або Індії.

При цьому у Вашингтоні наполягають на підписанні термінової угоди з Аргентиною щодо купівлі винищувачів.

Але Пекін пропонує нові літаки, а не вживані, а також гарантує повний і необмежений пакет зброї та датчиків у комплект до свого винищувача.

Аргентина знаходиться під військовим ембарго, яке не дозволяє їм імпортувати зброю і техніку з країн НАТО. Такі санкції проти Буенос-Айреса ініціювала Британія під час війни за Фолклендські острови. Але у Білому домі стверджують, що Великобританія вже зняла цей бар'єр, інформує видання.

Buenos Aires Times пише, що військова промисловість США хоче постачати свій товар на різні ринки, в тому числі в Аргентину.

При цьому Вашингтон досі не схвалив запит Данії на навчання пілотів ЗСУ на винищувачах F-16.

Як розв'язана Кремлем війна проти України призвела до революції у веденні бойових дій 

За словами британського експерта Шона Белла у коментарі журналістам видання Sky News, розв'язана Кремлем злочинна війна проти України призвела до того, що українські військові здійснили революцію у веденні бойових дій із використанням БпЛА.

Хоча безпілотники вразливі і більшість з них збивають, деякі все ж прориваються — і оскільки їх, як правило, дешево придбати, в світі дронів кількість має свою власну якість, - підкреслює експерт.

Аналітик зазначає, що звичайні види озброєнь вимагають значних зусиль і витрат для адаптації їх під виконання специфічних завдань. Але безпілотники навпаки дуже легко модифікувати, що має величезне значення для їх ефективності на полі бою.

Як приклад такого вузькоспеціалізованого, але вкрай ефективного засобу Белл навів безпілотники Hornet Nano, включені в новий пакет американської допомоги Україні.

Цей мініатюрний дрон довжиною всього 17 см і вагою в 30 г здатний літати протягом 25 хвилин зі швидкістю до 14 миль на годину і забезпечувати пряму відеотрансляцію на наземну станцію. А для противника засікти цей дрон майже неможливо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?