США можуть шпигувати за керівництвом України. Це показав витік документів — NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

США можуть шпигувати за керівництвом України. Це показав витік документів — NYT

США можуть шпигувати за керівництвом України. Це показав витік документів — NYT
Джерело:  online.ua

Нещодавній витік секретних документів США у соцмережі показав, що американці шпигують не лише за РФ, а й, ймовірно, за політичним та військовим керівництвом України, щоб краще розуміти українські військові плани.

Джерело: New York Times

США ймовірно шпигують не лише за РФ, а й за Україною

Оприлюднені документи Пентагону показали, наскільки глибоко Сполучені Штати проникли в служби безпеки та розвідки Росії. Це дало США можливість попереджати Україну про заплановані ракетні удари та надавати оцінку потужності російської військової машини.

Документи показали, що російська армія є виснаженою, а військовий апарат глибоко скомпроментованим.

Також у них йдеться про щоденні попередження американських спецслужб у реальному часі щодо часу ударів Москви та навіть її конкретних цілей. Така розвідувальна інформація дозволила Сполученим Штатам передати Україні важливу інформацію про те, як захистити себе.

Видання зазначає, що ці звіти, схоже, вказують на те, що Сполучені Штати також шпигують за вищим військовим і політичним керівництвом України для отримання чіткого уявлення про бойові стратегії України.

Цей матеріал підкріплює ідею, яку давно визнали представники розвідки: Сполучені Штати мають більш чітке розуміння російських військових операцій, ніж планування України.

Як витік документів може зашкодити Україні

Проте витік документів може завдати реальної шкоди військовим зусиллям України, викривши, про які російські агентства США знають найбільше.

Це дасть Москві потенційну можливість перекрити джерела інформації.

Нинішні та колишні посадовці кажуть, що ще занадто рано знати масштаби збитків, але якщо Росія зможе визначити, як Сполучені Штати збирають її інформацію, і перекриє цей потік, це може вплинути на поле бою в Україні.

Витік уже ускладнив відносини з країнами-союзниками та породив сумніви щодо здатності Америки зберігати свої таємниці.

Високопоставлені чиновники США заявили, що розслідування, розпочате Федеральним бюро розслідувань, намагатиметься швидко з'ясувати джерело витоку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?