США надали потужну військову допомогу Україні - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

США надали потужну військову допомогу Україні - що відомо

США надали потужну військову допомогу Україні - що відомо
Джерело:  online.ua

Україна отримала від Сполучених Штатів новий пакет військової підтримки. У вівторок, 16 червня, до Києва прибув вантаж з озброєнням та обладнанням на суму 60 мільйонів доларів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американське посольство в Україні.

За офіційними даними дипломатів, серед переданої допомоги боєприпаси й протитанкові ракети Javelin.

"Допомога США у сфері безпеки та співпраця з Україною під час #COVID19 тривають! Вчора Управління оборонного співробітництва посольства США отримало обладнання на понад 60 мільйонів доларів для передачі українським партнерам, включаючи рації, боєприпаси та протитанкові ракети Javelin", - підтвердило посольство у Facebook.

Дипломати відзначили, що США цілком підтримують Україну, її суверенітет і територіальну цілісність — особливо в умовах російського вторгнення, яке триває понад 6 років.

Нагадаємо, у Вашингтоні ухвалили рішення щодо прямої підтримки української армії наприкінці 2017 року. Це перша подібна ініціатива з початку війни, адміністрація президента Барака Обами раніше відмовлялася надавати Києву військову підтримку, тільки непряму чи гуманітарну.

Вже протягом 2018 року українська сторона вперше отримала легендарні протитанкові комплекси Javelin.

У червні 2020 року Конгрес США затвердив новий пакет підтримки на суму 250 мільйонів доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, пані посол США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон під час відеоконференції виступила з черговою неоднозначною заявою — вона наголосила, що Україна має шанси стати членом Північно-Атлантичного альянсу, коли для цього настане правильний момент. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?