США намагаються заспокоїти партнерів після витоку секретних документів — Politico
Категорія
Світ
Дата публікації

США намагаються заспокоїти партнерів після витоку секретних документів — Politico

США намагаються заспокоїти партнерів після витоку секретних документів — Politico
Джерело:  online.ua

Після витоку секретних розвідувальних документів, високопосадовці США намагаються заспокоїти збентежених союзників у Європі та на Близькому Сході.

Джерело: Politico

США ще не знають масштабів витоку секретних документів

Високопоставлені представники розвідки, Державного департаменту та Пентагону звернулися до своїх колег, щоб усунути занепокоєння щодо публікації інформації.

Про це виданню повідомили чотири чиновники – американський, двоє європейських та один член «П’яти очей».

Один з них сказав, що члени «П’яти очей» (розвідувальна спілка Сполучених Штатів, Канади, Великої Британії, Австралії та Нової Зеландії) звернулися з проханням про брифінги у Вашингтоні, але ще не отримали відповіді.

Також до Вашингтона мають питання офіційні особи в Лондоні, Брюсселі, Берліні, Дубаї та Києві. Їх цікавить те, як інформація опинилася в Інтернеті, хто відповідальний за витік і що США роблять, щоб забезпечити видалення інформації з соціальних мереж.

Вони також сумнівалися, що адміністрація Байдена вживає заходів для обмеження розповсюдження майбутніх розвідданих, - пише видання.

Станом на ранок 11 квітня, США повідомили союзникам, що адміністрація проводить розслідування, і що вони все ще намагаються зрозуміти повний масштаб витоку.

Видання зазначає, що Україна вже давно переживає, що інформація, якою вона ділиться зі США, може опинитися у відкритому доступі.

Цей випадок показав, що українці були абсолютно праві щодо цього. Американці тепер у боргу перед українцями. Вони повинні вибачитися і компенсувати це, - сказав один із європейських чиновників.

Витік секретних розвідувальних документів США

2 березня на сайті Discord були опубліковані понад 100 документів розвідки США, які містять конфіденційну секретну інформацію про війну в Україні, військову діяльність Росії, Китай і Близький Схід.

Сфотографовані папери містили цілком секретну інформацію, в тому числі від Центрального розвідувального управління.

Документи, опубліковані в березні не мають жодних помітних ознак змін, але коли деякі з них були повторно опубліковані на Discord у квітні, принаймні один документ, схоже, був змінений, щоб показати значно завищену кількість загиблих в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?