США направили до кордонів Росії бойовий літак: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

США направили до кордонів Росії бойовий літак: що сталося

США направили до кордонів Росії бойовий літак: що сталося
Джерело:  online.ua

У понеділок, 7 жовтня, бойовий літак ВПС США E-8C Joint Stars провів розвідку біля кордонів Росії. Розвідполіт тривав кілька годин поблизу Калінінградської області. У момент розвідки літак знаходився над міжнародними водами Балтики. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані моніторингового ресурсу Plane Radar.

Повідомляється, що бойовий літак США вилетів на розвідку до кордону Росії з авіабази, розташованої в Німеччині. Одночасно з ним також виконував політ літак радіотехнічної розвідки ВПС США RC-135V.

Слід зазначити, що літак дальнього бойового управління і цілевказівки ВПС США E-8C Joint Stars називають ще "літаючим штабом" через його багатофункціональність. Він призначений як для відстеження та категоризації військових цілей в радіусі 200 кілометрів, так і для управління військами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кілька днів тому США провели повітряну розвідку біля берегів Криму. Туди були направлені два військові літаки, які провели розвідполіт протягом декількох годин. Експерти допускають, що розвідувальна операція США пов'язана з тим, що Росія стягнула на півострів авіаполк бойових винищувачів МіГ-29К.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?