США терміново направили до Криму військові літаки: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

США терміново направили до Криму військові літаки: що сталося

США терміново направили до Криму військові літаки: що сталося
Джерело:  online.ua

ВМС США направили до берегів окупованого Криму два військові літаки, які провели там розвідку протягом декількох годин. Експерти припускають, що розвідувальна операція США пов'язана з тим, що Росія стягнула на півострів авіаполк бойових винищувачів МіГ-29К, передає ONLINE.UA з посиланням на дані моніторингового ресурсу PlaneRadar.

Відомо, що американський військовий літак Lockheed ЕР-3Е Orion вилетів з аеродрому Суда-Бей в Греції. Він кілька годин курсував над Чорним морем на висоті майже шість кілометрів. Друге повітряне судно - протичовновий літак Boeing P-8A Poseidon - піднялося в небо з авіабази НАТО в Італії. Цей літак проводив розвідувальну операцію над Севастополем, наближаючись до берега на відстань 35 км.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Міноборони РФ перекинуло в окупований Крим екіпажі літаків МіГ-29К окремого корабельного винищувального авіаційного полку Північного флоту Росії. Військові льотчики відпрацьовуватимуть техніку зльоту і посадки повітряних суден на наземному випробувальному тренувальному комплексі в Саках.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що крім авіаполку винищувачів, Росія продовжує стягувати в окупований Крим військову техніку. Кілька днів тому місцеві жителі півострова повідомляли, що бачили велику колону військової техніки - великогабаритні машини з ракетними комплексами, які спокійно пересувалися півостровом. У складі колони тоді було не менше шести тягачів різного призначення і вісім вантажних машин, частина з яких оснащені антенами. Серед них - ракетні комплекси на базі тягачів «Ураган». Колона рухалася в бік населеного пункту Щолкіне. Місцеві вважають, що російські окупанти передислокують зенітно-ракетні частини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?