США направили до кордону Росії військовий літак: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

США направили до кордону Росії військовий літак: що сталося

США направили до кордону Росії військовий літак: що сталося
Джерело:  online.ua

У суботу, 4 січня, американський військовий літак-розвідник Beechcraft RC-12X Liberty провів розвідку біля кордонів Росії. Розвдувальний політ проводився кілька годин поблизу Калінінграда на висоті більше восьми тисяч метрів. Фото з даними польоту американського літака опублікував моніторинговий сервіс Plane Radar, передає ONLINE.UA.

Повідомляється, що військовий літак США вилетів на розвідку до кордону Росії з авіабази, розташованої в Литві. Одночасно з ним виконував політ літак радіотехнічної розвідки ВПС США Boeing RC-135W.

Відомо, що літак-розвідник Beechcraft RC-12X Liberty ВВС США вилетів на розвідку в 10:05 за київським часом. Через півгодини він наблизився до кордону Калінінградської області. Літак летів на висоті понад 8 тисяч метрів зі швидкістю близько 450 км/ч.

Слід зазначити, що з початку 2020 Військово-повітряні сили США і НАТО активізували повітряну розвідку біля кордонів Росії. Експерти відзначають, що крім бойових і військових літаків, США використовують для розвідки дрони. Головні райони активності розвідувальної авіації ВПС США і їх союзників - повітряний простір на кордоні з Калінінградською областю та окупованим Кримом. Американські безпілотники також регулярно наближаються до кордонів Росії з боку України під час патрулювання зони конфлікту на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія продовжує нарощування бойового угрупування кораблів у Чорному морі. Перед Новим роком ВМФ РФ направив туди протичовновий есмінець "Віце-адмірал Кулаков", оснащений потужною зброєю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?