США направили до України патрульні катери Island
Категорія
Україна
Дата публікації

США направили до України патрульні катери Island

США направили до України патрульні катери Island
Джерело:  online.ua

8 листопада офіційно стало відомо, що зі Сполучених Штатів Америки до Одеси вирушили два патрульні катери, передані в рамках військової допомоги Україні.

Джерело:  Тwitter-сторінка посольства США в Україні

США відправили Україні патрульні катери Island - що відомо

"Два американські патрульні катери класу "Island" вирушили з Балтімора, штат Меріленд, до Одеси. Ці катери є частиною безпекової допомоги на понад 2,5 мільярдів доларів, яку США надали Україні з 2014 року", - йдеться в повідомленні.

В американському посольстві звертають увагу на те, що вони допоможуть зміцнити морську безпеку України та підвищити оперативну сумісність ВМС України з НАТО.

Варто нагадати, що ще 7 вересня екіпаж українських військовослужбовців прибув до США з метою проходження навчання на цих катерах. Пані посол України в Штатах Оксана Маркарова повідомляла у Facebook 22 жовтня, що в листопаді до України планують передати 3 таких патрульні катери.

Американські конгресмени вимагають у Джо Байдена надати зброю Україні

6 листопада також стало відомо, що конгресмени-республіканці. Двоє членів Палати представників Майк Тернер та Майк Роджерс написали листа очільнику Білого дому Джо Байдену. Вони звернули увагу на те, що саме Штати повинні допомогти Україні озброєнням – через нарощення російської загрози поблизу українського кордону.

Окрім того, конгресмени закликають негайно збільшити військову присутність в Чорному морі, щоб попередити можливість ще одного вторгнення РФ.

Цього ж дня зі свожою вимогою виступив відомий німецький журналіст Алан Познер, який звернувся до влади ФРН.

"Якщо ми не допоможемо Україні, то допоможуть інші. Ми не рятуємо жодного життя, не забезпечуємо миру, ми просто намагаємося відкупити собі чисту совість, при цьому втративши вплив в Києві та посиливши зневагу до нас з боку Кремля", — написав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?