США не збираються надавати Україні далекобійні ракети — Politico
Категорія
Світ
Дата публікації

США не збираються надавати Україні далекобійні ракети — Politico

США не збираються надавати Україні далекобійні ракети — Politico
Джерело:  online.ua

США не планує наслідувати приклад Великої Британії щодо відправки ракет далекого радіусу дії в Україну.

Джерело: Politico

Британія планує передати Україні далекобійні ракети

За словами деяких посадовців, США вважають проблему вирішеною саме завдяки рішенню Великої Британії щодо передачі далекобійних ракет.

Раніше The Washington Post повідомила, що Лондон має намір відправити Україні ракети з дальністю 300 км.

Ці ракети мають таку ж дальність, як і армійська тактична ракетна система ATACMS, яку Вашингтон відмовився передати Києву.

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі відмовився коментувати терміни та масштаби майбутніх зобов'язань під час прес-конференції 9 травня разом із держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Видання пише, що джерело, знайоме з обговореннями, повідомило, що умовою надання ракет великої дальності є зобов’язання України використовувати ці їх лише по цілях на території України.

США не змінили думку щодо передачі Україні ATACMS

За словами кількох офіційних осіб США, ймовірність того, що британські ракети будуть передані Україні змусила команду президента Джо Байдена зітхнути з полегшенням.

Вони сподіваються, що це змусить критиків, які закликали США відправили ATACMS Україні, замовкнути, оскільки незабаром Україна може отримати можливості дальньої дії з Лондона.

На питання, чи може адміністрація Байдена наслідувати приклад Британії, відправивши ракети великої дальності Україні, один чиновник сказав, сказав, що «наша політика щодо ATACMS не змінилася».

Натомість США продовжуватимуть надавати засоби протиповітряної оборони, такі як Patriots, боєприпаси та бронетехніку.

Також раніше США заявляли, що в них немає достатньо запасних систем ATACMS.

З військової точки зору у нас відносно небагато ATACMS, ми також повинні переконатися, що ми також підтримуємо власні запаси боєприпасів, - казав у березні голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?