В МЗС Великої Британії закликали бути реалістами у питанні контрнаступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

В МЗС Великої Британії закликали бути реалістами у питанні контрнаступу ЗСУ

В МЗС Великої Британії закликали бути реалістами у питанні контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

За словами очільника МЗС Великої Британії Джеймса Клеверлі, українські військові переважно завжди перевершували сподівання західних партнерів від початку розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України, однак Заходу треба реалістично поставитись до запланованого контрнаступу ЗСУ.

Джерело:  The Guardian

Як Велика Британія оцінює перспективи контрнаступу ЗСУ 

Зокрема, під час візиту до Вашингтону Клеверлі закликав представників адміністрації президента США Джо Байдена надати Україні більше військової допомоги.

Вони продемонстрували себе як дуже, дуже ефективні захисники своєї країни, але ми маємо визнати, що простого, швидкого, рішучого прориву може і не бути, - припускає глава МЗС Великої Британії.

Клеверлі зазначив, що розраховує на професіоналізм українських військових, які завжди перевершували його очікування.

Але ми маємо бути реалістами. Це реальний світ, це не голлівудський фільм, - наголосив очільник МЗС Британії.

Глава МЗС закликав країни Заходу мати рішучість чинити правильно незалежно від того, як розвиватиметься контрнаступ України, та від загроз російських чиновників.

Якщо ми цього не зробимо, те, що поставлено на карту, матиме незмірне значення, - підкреслив Клеверлі.

Велика Британія не проти допомоги Китаю у завершенні війни в Україні 

Очільник МЗС Великої Британії зазначив, що його країна не ставитиметься критично до допомоги Китаю у завершенні розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України.

Клеверлі підкреслив, що Західні країни не "собака на сіні" у питані допомоги Китаю щодо завершення війни в Україні.

Він зазначив, що добре відомо про вплив президента КНР Сі Цзіньпіна на кремлівського диктатора Володимира Путіна і це можна використати, як частину зусиль із завершення війни.

Якщо завдяки своєму втручанню він зможе допомогти відновити суверенітет України і вивести російські війська з цієї країни, я не ставитимуся до цього критично, - зазначив Клеверлі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?