США несподівано звернулися до України - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

США несподівано звернулися до України - що сталося

США несподівано звернулися до України - що сталося
Джерело:  online.ua

Крістіну Квін призначили на посаду тимчасово повіреною у справах Сполучених Штатів в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американське посольство.

За офіційними даними, дипломатка служила заступницею попереднього представника США Вільяма Тейлора. Він залишив посаду 31 грудня.

Нова тимчасово повірена звернулася до українців у спеціальному відеозверненні, оприлюдненому у соціальних мережах. Вона розповіла, як провела у нашій країні останні пів року. За словами дипломатки, Вашингтон зацікавлений надалі підтримувати Київ.

Нагадаємо, Тейлор склав повноваження, бо за американським законодавством на тимчасовій посаді не можна перебувати понад 200 днів. Той набув статусу повіреного у справах у червні 2019 року.

Цікаво, що Крістіна Квін уже вдруге стає тимчасово повіреною. Першого разу вона виконувала ці обов'язки після відсторонення посла США в Україні Марі Йованович.

Як повідомляв ONLINE.UA, згідно з журналістськими відомостями, на постійній основі замінити відстороненого Вільяма Тейлора  міг би американський генерал Кіт Дейтон, який має досвід військового атташе за кордоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?