США офіційно дозволили вакцинувати від коронавірусу дітей віком від 5 до 11 років
Категорія
Світ
Дата публікації

США офіційно дозволили вакцинувати від коронавірусу дітей віком від 5 до 11 років

США офіційно дозволили вакцинувати від коронавірусу дітей віком від 5 до 11 років
Джерело:  online.ua

У США дозволили вакцинацію дітей віком від 5 до 11 років. Управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) схвалило вакцину Pfizer-BioNTech від COVID-19. Вона містить нижчу дозу, аніж звичайна вакцина для дорослих, але виявилась безпечною та ефективною у 90,7% випадків.

Джерело: NPR

Дозвіл на використання вакцини в екстрених випадках ґрунтується на дослідженні близько 4 700 випадків захворювань у дітей віком 5 – 11 років.

«Як мати і лікар, я знаю, що батьки, опікуни, шкільний персонал та діти чекали на сьогоднішній дозвіл. Вакцинація дітей молодшого віку від COVID-19 наблизить нас до повернення до почуття нормального життя», - сказла в.о. комісара FDA, доктор Джанет Вудкок.

Вона запевнила батьків, що агентство ретельно оцінило дані і що «ця вакцина відповідає високим стандартам».

Наступним кроком перед тим, як вакцину передадуть педіатрам, аптекам та іншим пунктам поширення, стане зустріч консультативної групи Центру з контролю та профілактики захворювань наступного вівторка.

Доза вакцини Pfizer для дітей молодшого віку містить одну третину кількості активного інгредієнта, що використовується у вакцині для дітей віком від 12 років та більше. Діти отримають другу дозу через 21 день або більше після першого щеплення. Діти цієї вікової групи, можливо, почнуть отримувати своє перше щеплення вже на початку листопада.

На дітей припадало приблизно 9% зареєстрованих випадків COVID-19

Вакцина також відрізняється від тої, яку отримують підлітки та дорослі, тим, що її можна зберігати в холодильнику до 10 тижнів, що спрощує зберігання та введення вакцини у приватних медичних закладах, школах та інших місцях.

На дітей віком від 5 до 11 років припадало приблизно 9% зареєстрованих випадків COVID-19 у США загалом, і нині на їхню частку припадає приблизно 40% дитячих випадків COVID-19. В даний час, за даними Управління з санітарного нагляду США, захворюваність на COVID-19 серед дітей віком від 5 до 11 років «майже найвища» серед усіх вікових груп.

Читайте також:

  • У МОЗ назвали кількість померлих від COVID-19 дітей

  • МОЗ підтвердило необхідність бустерної вакцинації в Україні

  • Уряд визначився із датою відсторонення невакцинованих освітян й чиновників

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?