США оголосили готовність знову допомогти Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

США оголосили готовність знову допомогти Україні

США оголосили готовність знову допомогти Україні
Джерело:  Голос Америки

Міністр енергетики США Рік Перрі назвав «надзвичайною перемогою» підписання меморандуму між Україною, США та Польщею в сфері постачання газу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Голос Америки ».

У своєму Facebook Перрі зазначив, що США готові допомогти Україні досягти її повного потенціалу у сфері енергетики.

«Мав продуктивну зустріч із секретарем РНБО України Олександром Данилюком та новопризначеним міністром енергетики України Олексієм Оржелєм. США готові допомогти Україні досягти її повного потенціалу у сфері енергетики за допомогою американських технологій, ресурсів та підтримки», – написав Перрі.

Згідно з умовами тристороннього меморандуму, починаючи з 2021 року США почнуть постачати через територію Польщі природний газ в обсязі до 6 мільярдів кубометрів. З урахуванням газу власного видобутку та реверсу з інших європейських країн це дозволить Україні повністю замінити російський газ.

У свою чергу, віце-президент США Майк Пенс після переговорів з президентом України Володимиром Зеленським оцінив відносини між Україною і США як такі, що знаходяться на дуже високому рівні співробітництва. Про це Пенс написав на своїй сторінці в Twitter.

«Прекрасна зустріч з президентом України Зеленським для обговорення питань безпеки, енергетики, економічного зростання і прогресу його програми реформ. Відносини між Україною та США ніколи не були такими міцними, як за керівництва президента Дональда Трампа!» – написав американський віце-президент.

Нагадаємо, що вчора Володимир Зеленський розповів, про що збирається говорити з Трампом під час україно-американських переговорів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?