Зеленський розповів, про що буде говорити з Трампом
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розповів, про що буде говорити з Трампом

Зеленський розповів, про що буде говорити з Трампом
Джерело:  NV

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з лідером США Дональдом Трампом розраховує обговорити декілька важливих питань. Про це глава держави розповів в інтерв’ю телеканалу «1+1», інформує ONLINE.UA.

«Ми готові говорити з Америкою про бізнес між країнами. Ну, є ще питання міжнародних відносин, питання про припинення війни. Ми очікуємо їхньої підтримки. Але вони відверто підтримують», – заявив президент, відповідаючи на питання, що він очікує від зустрічі з Трампом .

Зеленський додав, що Сполучені Штати є стратегічним партнером України в багатьох сферах, в тому числі в енергетиці та оборонно-промисловому комплексі.

«Президентам потрібно зустрітися, познайомитися, подивитися в очі. Сказати, що їх цікавить в країні. Ми скажемо, що нам потрібно від них. Ми не будемо до них їхати з простягнутою рукою. Ні. Ми говоримо: ось, ми пропонуємо – інвестуйте в країну. Нам потрібні дешевші гроші», – сказав глава держави.

Також президент Зеленський зазначив, що Україна буде працювати над посиленням довіри до правоохоронної системи.

«Ми повинні бути незалежною і сильною країною ... Їхати і сказати: будь ласка, ви така велика країна, дайте нам трошки грошей, ми вас будемо підтримувати - ні. Ми нормальна країна. У нас просто йде війна. Ми сильна країна», – заявив Зеленський.

«Тому давайте разом працювати. У вас є зацікавленість в економіці, підприємствах України, нашій землі, енергетичному комплексі. Давайте гроші. Інвестуйте», – підсумував президент.

Нагадаємо, що зустріч між Трампом та Зеленським у Варшаві 1 вересня була скасована. Президент США вирішив залишитись вдома через те, що південно-західні штати США найближчими днями можуть опинитись під ударом потужного тропічного урагану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?