США оголосили про санкції проти еліт, суверенного боргу та банків РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

США оголосили про санкції проти еліт, суверенного боргу та банків РФ

США оголосили про санкції проти еліт, суверенного боргу та банків РФ
Джерело:  online.ua

22 лютого президент США Джо Байден оголосив про введення перших санкцій проти Росії. Вони стосуються російських еліт та членів їхніх сімей, двох фінансових установ та російського суверенного боргу.

Джерело: звернення Джо Байдена

США оголосили про перші санкції проти РФ

Байден також оголосив, що переміщує додаткові війська та обладнання для «зміцнення» союзників США в Європі, але дав зрозуміти, що вони не будуть там, щоб «боротися з Росією».

Президент висловив ймовірність того, що дипломатія все ще може розрядити кризу, і сказав, що США залишаться відкритими для переговорів з Росією та її партнерами, щоб запобігти тотальній війні.

Сполучені Штати, наші союзники і партнери залишаються відкритими для дипломатії, якщо це серйозно. Коли все буде сказано і зроблено, ми будемо судити про Росію за її діями, а не словами, - сказав він.

Він заявив, що ці санкції були розроблені у партнерстві з союзниками США по НАТО.

Ми будемо застосовувати більше, ніж те, про що говорять наші партнери. Ми готові йти далі. Ми готувалися з союзниками по НАТО, щоб підготувати цю відповідь. ВЕБ.РФ та військовий банк (можливо, йдеться про «Промзв'язокбанк» - ред.) повністю заблоковані. Санкції проти державного боргу Росії — РФ не зможе торгувати державними облігаціями на міжнародних ринках. «Північного потоку — 2» не станеться. Санкції проти еліт — будуть завтра, - сказав президент США.

Тим не менш, Байден чітко висловив свою думку, що Путін починав спробу фундаментального перекроювання кордонів у Європі, порушуючи міжнародні закони та тиснучи на Захід.

Хто, на ім'я Господа, на думку Путіна, дає йому право оголошувати нові так звані країни на території, яка належить його сусідам? Це грубе порушення міжнародного права і вимагає твердої реакції міжнародного співтовариства, - сказав Байден.

Байден сказав, що висловлювання Путіна «встановлюють обґрунтування для того, щоб захопити більше території силою, на мій погляд».

Заходи, про які Байден оголосив, не охоплюють повного обсягу можливих санкцій.

Байден залишає за собою деякі зі своїх найжорсткіших заходів, сподіваючись застосувати їх, якщо Путін почне відкритий і тривалий напад на Україну, про який американські чиновники попереджали протягом тижнів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?