США опублікують сотні документів про зв'язок Путіна та Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

США опублікують сотні документів про зв'язок Путіна та Трампа

США опублікують сотні документів про зв'язок Путіна та Трампа
Джерело:  online.ua

Уже 15 січня офіційний Вашингтон має намір розсекретити масив документів, які пов'язані з подіями, які передували розслідування "Russiagate", ймовірній змові між членами команд очільника Білого дому Дональда Трампа та російського президента Володимира Путіна. За попередніми даними, в згаданих документах будуть свідчення, розшифровки стенограм і інтерв'ю. Експерти очікують, що в масив увійдуть сотні документів. Про це першим повідомив американський телеканал Fox News, посилаючись на своє анонімне джерело в Сенаті, передає ONLINE.UA.

"У жовтні 2020 року колишні генеральний прокурор Вільям Барр призначив прокурора США по округу Коннектикут Джона Дарема спеціальним радником для продовження розслідування походження розслідування щодо Росії. Розслідування зосереджено на поведінці агентів ФБР, які розслідували зв'язки Трампа з Росією. Дарем вперше почав розслідування незабаром після того, як спеціальний радник Роберт Мюллер завершив своє річне розслідування того, чи вступала кампанія Трампа в змову з Росією з метою вплинути на президентські вибори 2016 року", — йдеться в повідомленні.

Чинний американський президент та його команда давно називають розслідування щодо РФ "містифікацією", яку створили, щоб зіпсувати його імідж.

В 2020 році комітет Сенату з розвідки оприлюднив величезний звіт, в якому розповідається про втручання людей Путіна в президентські вибори 2016 року. Комітет звертає увагу на те, що деякі контакти команди Трампа з російськими агентами перед президентськими виборами 2016 року були "серйозною загрозою контррозвідці", однак "не знайшли доказів" того, що Трамп або учасники його кампанії вступили в змову з Росією.

"Комітет також виявив, що ФБР невиправдано повірило звинуваченнями, що містяться в сумнозвісному досьє Стіла, неперевіреному звіті, складеному колишнім офіцером британської розвідки Крістофером Стілом, в якому детально описані відносини Трампа з Росією", — зазначається в статті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, коли Путін планує завершити будівництво "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?