США передадуть Україні експериментальну зброю проти дронів-камікадзе
Категорія
Україна
Дата публікації

США передадуть Україні експериментальну зброю проти дронів-камікадзе

США передадуть Україні експериментальну зброю проти дронів-камікадзе
Джерело:  online.ua

Незабаром Україна може отримати нові системи, оснащені ракетами, кулеметами та засобами РЕБ для боротьби з іранськими дронами-камікадзе, якими РФ обстрілює мирні міста.

Джерело: Defence One

Постачання антидронових систем Україні

США відправлять Україні експериментальну зброю для боротьби з іранськими та китайськими дронами.

Йдеться про ряд рішень, які включатимуть в себе такі технології:

  • Радіоелектронні системи зброї (REС) - перешкоджають нормальному функціонуванню дронів, змушуючи їх повертатися на базу або змінювати маршрут.

  • Системи захоплення дронів - використовують спеціальні дрони-хижаки або сітки для фізичного захоплення ворожих безпілотників.

  • Кінетичні системи зброї - знищують дрони за допомогою ракет або стрілецької зброї з надточним керуванням.

  • Лазерні системи зброї - використовують високоенергетичні лазери для пошкодження або знищення ворожих дронів.

США оголосили про новий пакет допомоги Україні на 2,6 млрд доларів

4 квітня Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги Україні вартістю на 2,6 млрд доларів. До нього увійшли боєприпаси для РСЗВ HIMARS, ЗРК Patriot, NASAMS.

Ця допомога складається з двох частин. До першої, вартістю до 500 мільйонів доларів, увійшли боєприпаси HIMARS, ракети протиповітряної оборони та артилерійські снаряди.

Інша частина пакета, вартістю 2,1 мільярда доларів США, складається з артилерійських та танкових боєприпасів, мінометних систем, ракет та протитанкових систем.

З початку повномасштабного вторгнення РФ, США надали Україні допомогу на понад 33 млрд доларів. Останній пакет вартістю 350 млн доларів було виділено 20 березня.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?