США передають Україні дві системи ППО NASAMS і снаряди для HIMARS
Категорія
Україна
Дата публікації

США передають Україні дві системи ППО NASAMS і снаряди для HIMARS

США передають Україні дві системи ППО NASAMS і снаряди для HIMARS
Джерело:  online.ua

1 липня офіційний Вашингтон анонсував новий пакет військової допомоги Україні в розмірі 820 мільйонів доларів, у який входять дві системи протиповітряної оборони NASAMS і снаряди для реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Джерело: сайт Пентагону

Україна отримає дві системи ППО NASAMS і снаряди для HIMARS від США

Окрім того, наголошується, що до пакету військової допомоги входять до 150 тисяч снарядів для гаубиць калібру 155 міліметрів та чотири додаткові контрбатарейні радари.

Враховуючи це, загальний обсяг військової допомоги американської влади для України з початку повномасштабного вторгнення РФ становить приблизно 6,9 мільярда доларів.

Фото - commons.wikimedia.org

Не можна також не згадати про те, що під час самітіту НАТО в Мадриді очільник Білого дому Джо Байден офіційно заявив про новий пакет допомоги нашої країні на суму 800 мільйонів доларів, який включатиме сучасні західні системи протиповітряної оборони.

Своєю чергою, лідери саміту НАТО в Мадриді затвердили комплексний пакет допомоги Україні. Пакет включає безпекові комунікації, поставки пального, медичне обладнання, обладнання для протистояння біологічній, хімічній і ядерній зброї, устаткування для боротьби з дронами, - йдеться в повідомленні.

Як вдалося з'ясувати українським журналістам, наші бійці вже почали опановувати ракетні системи протиповітряної оборони NASAMS норвезького виробництва, про передачу яких оголосив нещодавно офіційний Вашингтон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?