США перекинули на Близький Схід ескадрилью винищувачів F-35 після провокацій Ірану та Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

США перекинули на Близький Схід ескадрилью винищувачів F-35 після провокацій Ірану та Росії

США перекинули на Близький Схід ескадрилью винищувачів F-35 після провокацій Ірану та Росії
Джерело:  online.ua

До зони відповідальности Військово-повітряних сил Сполучених Штатів на Близькому Сході прибула ескадрилья винищувачів п’ятого покоління F-35 Lightning II. Це сталося після того, як Іран захопив комерційне судно в Перській затоці, а росія намагалася збити американський розвідувальний безпілотник над Сирією.

Джерело: Центральне командування ВПС США

США перекинули на Близький Схід ескадрилью винищувачів F-35

Зазначається, що 421-ша експедиційна винищувальна ескадрилья прибула з авіабази Хілл, що в штаті Юта. Ці літаки захищатимуть інтереси США, сприятимуть регіональній безпеці та забезпечуватимуть свободу судноплавства в регіоні, додало командування.

Винищувачі F-35 допомагатимуть A-10 і F-16, що вже діють у цьому регіоні.

Це розгортання демонструє відданість США забезпеченню миру та безпеки в регіоні через морську підтримку та підтримку тривалої місії коаліції з перемоги над “Ісламською державою” у Сирії, — пояснюється в заяві ВПС США.

Американські військові додали, що з міркувань безпеки не можуть повідомити про тривалість перебування літаків у регіоні або конкретні місця розташування.

У Сирії російський винищувач намагався збити американський дрон

Винищувач Росії пошкодив розвідувальний безпілотник США у небі над Сирією.

Інцидент стався 23 липня 2023 року, коли безпілотник MQ-9 Reaper виконував місію проти угруповання «Ісламська держава».

Генерал-лейтенант Алекс Гринкевич розповів, що російський винищувач підлетів на небезпечну відстань до дрона, переслідуючи його і випускаючи теплові пастки «прямо над головою». Він зауважив, що відстань між літаком і дроном була «лише кілька метрів».

Одна з російських теплових пасток влучила в MQ-9, серйозно пошкодивши його гвинт, додав Гринкевич.

Проте оператори MQ-9 змогли зберегти політ і безпечно повернути безпілотник на базу.

ВПС США назвали інцидент «зухвалою зневагою безпеки польотів» і закликали росію припинити «безрозсудну, неспровоковану та непрофесійну поведінку».

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?