США перекинули в Європу бомбардувальники - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

США перекинули в Європу бомбардувальники - що відбувається

США перекинули в Європу бомбардувальники - що відбувається
Джерело:  Голос Америки

Влада США невідкладно відправила оперативну групу стелс-бомбардувальників B - 2 Spirit з авіабази Уайтмен в Міссурі на авіабазу Лажес на Азорських островах (Португалія) для навчань з інтеграції в театр військових дій і льотної підготовки. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Голос Америки".

Згідно з попередніми даними, американські літаки будуть працювати на різних військових об'єктах в зоні відповідальності Європейського командування Штатів.

"Розгортання стратегічних бомбардувальників в Європі дозволяє членам екіпажів ознайомитися з театром військових дій і демонструє прихильність США своїм союзникам і партнерам", – зазначається в офіційному повідомленні Європейського командування. - Інтеграція з нашими союзниками по НАТО і країнами-партнерами по театру військових дій, а також з іншими підрозділами ВПС Штатів... дозволяє нам вибудовувати довгострокові стратегічні відносини, які необхідні для протистояння широкому колу глобальних викликів".

Варто звернути увагу на те, що на авіабазі Лажес дислокується 65-та група наземного обслуговування, яка надає підтримку в бойових операціях та забезпечує експедиційні переміщення винищувачів, інших бойових літаків, а також глобальний зв'язок з командирами бойових підрозділів.

Окрім того, вона підтримує об'єднані і коаліційні операції, а також операції НАТО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що стратегічний безпілотник США  RQ-4 Global Hawk провів термінову розвідку  біля берегів анексованого Криму і кордонів окупованого Донбасу. Його політ тривав кілька годин вздовж Чорноморського узбережжя і лінії розмежування на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?