США підготували проект резолюції в ООН про замороження активів керівництва КНДР
Категорія
Політика
Дата публікації

США підготували проект резолюції в ООН про замороження активів керівництва КНДР

США підготували проект резолюції в ООН про замороження активів керівництва КНДР

Сполучені Штати Америки підготували в ООН проект резолюції про замороження активів керівництва КНДР. Крім того, проект резолюції передбачає ембарго на постачання нафти до Північної Кореї.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

США підготували проект резолюції Ради безпеки ООН, який передбачає запровадження нафтового ембарго і замороження активів уряду КНДР та її лідера Кім Чен Ина.

Причиною подання резолюції є нові випробування ядерних боєзарядів і балістичних ракет в Пхеньяні, що заборонено попередніми резолюціями Ради безпеки ООН.

Читайте також: Північна Корея таємно перевозить балістичну ракету до західного узбережжя - Reuters

Крім того, проект резолюції передбачає блокування експорту текстильних виробів із Північної Кореї та виплат коштів десяткам тисяч північнокорейців, що працюють за межами країни, заробляючи валюту для уряду.

Також взапропоновано заборонити пересування Кім Чен Ина за кордон, заморозити активи національної авіакомпанії КНДР Air Koryo, яка здійснює перельоти до російського Владивостока, Пекіна і ще кількох міст Китаю.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Північній Кореї планують покарати Сполучені Штати за "безрозсудні провокації".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?