США підтримали створення демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС
Категорія
Світ
Дата публікації

США підтримали створення демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС

США підтримали створення демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати підтримують заклики створити демілітаризовану зону навколо Запорізької АЕС після бойових дій за участю російських і українських сил поблизу АЕС.

Джерело: Reuters

США підтримали ідею Гутерріша щодо створення демілітаризованої зони біля ЗАЕС

Бої біля атомної станції є небезпечними та безвідповідальними – і ми продовжуємо закликати Росію припинити всі військові операції на українських ядерних об’єктах або поблизу них і повернути Україні повний контроль, а також підтримуємо заклики України створити демілітаризовану зону навколо атомної електростанції, - сказав речник Держдепу США.

Фото — wikipedia.org

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш раніше закликав негайно припинити військову діяльність поблизу об'єкта, найбільшої атомної електростанції в Європі.

Я закликав усіх зацікавлених осіб проявити здоровий глузд і не вживати жодних дій, які можуть поставити під загрозу фізичну цілісність, неушкодженість чи безпеку атомної станції – найбільшої у своєму роді в Європі. На жаль, замість деескалації протягом останніх кількох днів надходили повідомлення про подальші глибоко тривожні інциденти, які, якщо вони триватимуть, можуть призвести до катастрофи, - сказав Гутерріш.

Він закликав вивести будь-який військовий персонал і обладнання з заводу та уникати подальшого розгортання сил або обладнання на місці.

Об’єкт не можна використовувати як частину будь-якої військової операції. Натомість потрібна термінова домовленість на технічному рівні щодо безпечного периметра демілітаризації, щоб забезпечити безпеку території, - додав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?