США планують невдовзі передати Україні нову партію касетних боєприпасів — NYT
Категорія
Україна
Дата публікації

США планують невдовзі передати Україні нову партію касетних боєприпасів — NYT

США планують невдовзі передати Україні нову партію касетних боєприпасів — NYT
Джерело:  online.ua

США хочуть найближчим часом передати Україні ще більше касетних боєприпасів на підтримку контрнаступу українських військових. 

Джерело:  The New York Time

Що відомо про отримання ще більшої кількості касетних боєприпасів від США 

За інформацією журналістів видання, США найближчим часом можуть передати українським військовим нову партію касетних боєприпасів.

Тепер, через два місяці після того, як Сполучені Штати відправили перший транш боєприпасів в Україну, щоб переконатися, що боєприпаси у її військ не закінчаться, троє американських чиновників заявили, що адміністрація Байдена планує надіслати більше незабаром, - зазначають автори матеріалу.

За інформацією видання із посиланням на українських військових, надання касетних боєприпасів виявилось дуже ефективним у підтримці контрнаступу ЗСУ.

Вони суперефективні. Коли наші хлопці бачать, як ми використовуємо їх проти ворога, їхній дух піднімається, - розповів військовий однієї з бригад морської піхоти Сергій, який брав участь у звільненні Урожайного.

Що відомо про новий пакет військової допомоги від США 

Очільник Держдепу США Ентоні Блінкен зазначив, що наданий Україні 1 млрд доларів у рамках пакету військової допомоги піде на придбання озброєння, зокрема компонентів ППО.

  • компоненти системи ППО;

  • керовані реактивні системи залпового вогню для HIMARS;

  • боєприпаси та системи зв’язку;

  • 100 млн доларів для підтримки довгострокових військових потреб;

  • 90,5 млн на допомогу з розмінування;

  • 300 млн на підтримку зусиль правоохоронних органів щодо відновлення та підтримки правопорядку на звільнених територіях, включаючи міста та села, які зазнають постійних обстрілів з боку Росії;

  • 206 млн на гуманітарну допомогу;

  • 5,4 млн конфіскованих активів олігархів для підтримки реінтеграції та реабілітації ветеранів;

  • 203 млн на підтримку прозорості та підзвітності інституцій, верховенства права та сектору правосуддя, підтримку ключових реформ у сфері боротьби з корупцією, на створення потенціалу для розслідування військових злочинів, скоєних Росією.

За інформацією представників Держдепу, від початку повномасштабного злочинного вторгнення армії РФ в Україну США надали Києву  через механізми Світового банку 43,2 млрд доларів допомоги у сфері безпеки, 2,9 млрд гуманітарної допомоги та 20,5 млрд бюджетної підтримки.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?