США планують виділити Україні рекордну суму на оборону
Категорія
Україна
Дата публікації

США планують виділити Україні рекордну суму на оборону

США планують виділити Україні рекордну суму на оборону
Джерело:  Укрінформ

В американському Конгресі висловили намір суттєво збільшити розмір військової допомоги для України. Про це вчора журналістам розповів посол України в США Валерій Чалий, інформує ONLINE.UA з посиланням на ІА "Укрінформ".

За словами дипломата, загальна сума фінансування стане рекордною за всю історію україно-американських двосторонніх взаємин. У разі, якщо Конгрес та Адміністрація президента США дійдуть згоди, Україна в 2020 році отримає зброї, нелетального обладнання та коштів на суму понад 700 мільйонів доларів.

Вже відомо, що надання військово-технічної допомоги Україні планується не лише з Пентагону, але й також по лінії Державного департаменту. Валерій Чалий зазначив, що подібного обсягу коштів у вигляді допомоги від США не отримує жодна інша європейська країна.

Український посол також повідомив, що останнім часом проходять інтенсивні переговори і в енергетичній сфері. Хоча тут Валерій Чалий утримався від деталей, очевидно, що мається на увазі, в тому числі, диверсифікація постачання газу в Україну.

Нагадаємо, що низка експертів у США передрікли «кінець української економіки» через Ігоря Коломойського. Це може статися, якщо олігарху буде виплачена компенсація від держави за націоналізацію Приватбанку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?