США почали називати дії РФ в Україні вторгненням
Категорія
Політика
Дата публікації

США почали називати дії РФ в Україні вторгненням

США почали називати дії РФ в Україні вторгненням
Джерело:  online.ua

22 лютого Білий дім почав називати розгортання російських військ на сході України "вторгненням". До цього представники США вагалися використовувати цей термін, за словами президента США Джо Байдена, це призведе до того, що Штати запровадять суворі санкції проти РФ.

Джерело: AP

США визнали російські війська на Донбасі вторгненням

Головний заступник радника з національної безпеки США Джон Файнер сказав, що дії Росії є вторгненням.

Ми вважаємо, що це, так, початок вторгнення, останнього вторгнення Росії в Україну. Вторгнення є вторгнення, і це те, що відбувається, - зазначив Файнер.

Білий дім вирішив почати називати дії Росії "вторгненням" через фактичну ситуацію. За словами анонімного американського чиновника, спочатку адміністрація Байдена не називала це розгортання військ вторгненням, оскільки Білий дім хотів побачити, що насправді збирається робити Росія.

Оцінивши переміщення російських військ, стало зрозуміло, що це нове вторгнення, - додав чиновник.

Прессекретарка Білого дому Джен Псакі також згадала, що дії Росії є вторгненням, у дописі в Twitter, коментуючи рішення канцлера Німеччини Олафа Шольца зупинити газопровід "Північний потік-2" у відповідь на дії Росії.

Президент США чітко дав зрозуміти, що якщо Росія вторгнеться в Україну, ми будемо діяти разом з Німеччиною, щоб гарантувати, що "Північний потік-2" не просувається, - сказала Псакі.

Фото - скріншот

Що передувало вторгненню РФ в Україну

Протягом кількох тижнів західні держави готувалися до вторгнення, оскільки Росія зібрала приблизно 150 тис військових з трьох сторін України. Вони попередили, що атака призведе до масових втрат, дефіциту енергії в Європі та економічного хаосу в усьому світі — і пообіцяли швидкі та суворі санкції, якщо це відбудеться.

Європейський Союз і Велика Британія вже оголосили, що деякі з цих заходів будуть впроваджені.

Західні лідери попереджали, що Москва буде шукати прикриття для вторгнення — і саме такий привід з’явився 21 лютого, коли Путін визнав незалежними “ЛДНР”.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія визнала незалежність повстанських регіонів «в кордонах, які існували, коли вони проголосили» їхню незалежність у 2014 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?