США погодили новий пакет допомоги Україні в розмірі 12 млрд доларів
Категорія
Україна
Дата публікації

США погодили новий пакет допомоги Україні в розмірі 12 млрд доларів

США погодили новий пакет допомоги Україні в розмірі 12 млрд доларів
Джерело:  online.ua

США попередньо погодили виділення Україні нового пакету фінансової допомоги у розмірі 12 млрд доларів.

Джерело:  Reuters

США готують новий пакет фінансової допомоги Україні 

До відповідної угоди дійшли конгресмени під час обговорення нового законопроекту про тимчасові витрати США. Один із джерел також зазначив, що цим законом також виділять фінансування для переселення афганських біженців.

Раніше президент США Джо Байден попросив Конгрес надати Україні нову екстрену військову та економічну допомогу у розмірі 11,7 млрд доларів. У п'ятницю Конгрес має ухвалити закон про витрати, який також фінансуватиме широкий спектр програм уряду США.

При цьому Мінторгівлі США включило четвертий іранський транспортний літак до списку літаків, які порушують експортний контроль США відповідно до раніше введених Білим домом санкцій.

19 вересня відомство додало до списку три іранські вантажні літаки Boeing 747. Четвертий літак належить іранській авіакомпанії Saha Airlines, яка є структурною частиною ВПС Ірану.

Транспортний літак американського виробництва, доданий до списку санкцій, кілька разів відвідував Росію без належного дозволу Міністерства торгівлі США.

Між тим прем'єр-міністр Нідерландів Марком Рютте після телефонної розмови із президентом України Володимиром Зеленським підтвердив посилення військової допомоги Україні.

Ми посилюємо нашу підтримку України. Більше зброї, більше санкцій і більше ізоляції для Росії. Я ще раз наголосив на цьому у розмові з Зеленським у відповідь на мобілізацію Росії та нелегітимні референдуми. Захист Європи має вирішальне значення для нашої безпеки, - зазначив Рютте.

Зі свого боку Зеленський повідомив, що під час розмови із очільником уряду Нідерландів обговорював ситуацію на фронті та подальші поставки зброї для ЗСУ.

Україна та Нідерланди одностайні: світ має рішуче відреагувати на псевдореферендуми та посилити санкційний тиск на Росію. Скоординували підтримку ініціатив України в рамках ООН, - зазначив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?