США поставили Німеччині вимоги щодо Північного потоку-2, які стосуються України
Категорія
Світ
Дата публікації

США поставили Німеччині вимоги щодо Північного потоку-2, які стосуються України

США поставили Німеччині вимоги щодо Північного потоку-2, які стосуються України
Джерело:  online.ua

Влада Сполучених Штатів допустила початок діалогу щодо скасування санкції з “Північного потоку-2”, у будівництві якого в Європі зацікавлена Німеччина. Вашингтон поставив умови для закінчення проєкту, що стосуються гарантій для України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Handelsblatt.

Згідно з поясненням журналістських джерел, газогін Росії не повинен бути реальним конкурентом українському транзиту палива.

“Німецька сторона повинна викласти на стіл переговорів пакетне рішення. В іншому випадку нам не вдасться вирішити проблему по темі “Північного потоку-2”, - наголосили інформатори в американському уряді.

За поясненням, питання “Потоку” необхідно прив’язати до механізму, який не дозволить його використання у випадку скорочення поставок газу українською територією.

“Тобто поставки газу через „Північний потіку-2“ можуть бути перервані в разі, якщо Москва спробує чинити тиск на Україну, скоротивши обсяги газу… Мета — створити більш вигідні для української сторони умови”, - наголосили журналісти.

Інша вимога торкається збільшення потужностей для зберігання газу, аби постачати його за потреби в Україну.

Позиція Сполучених Штатів полягає у закликів до німецької сторони допомогти Україні розширити інфраструктуру для транспортування водню. У майбутньому це дозволить зберегти офіційний Київ як гравця на енергетичному ринку, що своєю чергою дозволить знизити залежність Європи від російських ресурсів.

Інформатор стверджує, що “президент Байден зніме санкції тільки в тому випадку, якщо буде гарантовано, що Росія не зможе використовувати як зброю проти України та інших сусідніх країн їхню залежність в області енергетики”.

Нещодавно канцлерка Ангела Меркель провела з Джо Байденом телефонні переговори, вони зокрема торкнулися теми “Північного потоку-2”, однак офіційні представництва цього не вказали.

Як повідомляв ONLINE.UA, французька влада вважає російський газопровід Північний потік-2, який будують в Німеччині, небезпечним для Європи. Тому офіційний Париж пропонує трубопровід використовувати як потужний санкційний інструмент проти беззаконня, яке влаштувала команда російського президента Володимира Путіна не тільки на міжнародній арені, а й в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?