США поставили жорсткий ультиматум щодо Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

США поставили жорсткий ультиматум щодо Північного потоку-2

США поставили жорсткий ультиматум щодо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати впровадять санкції проти компаній, які будують газогін "Північний потік-2", якщо ті не зупинять процес. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державний департамент.

За заявою від 27 грудня, підрядники мають термін у 30 днів для припинення усіх робот на об'єкті. Йдеться перш з все усі компанії, які орендували чи надали судна для прокладки труб під водою.

У документ "Північний потік-2" назвали російським інструментом, який допомагає Кремлю підтримувати агресію проти України. Державному секретарю необхідно буде протягом 60 днів підготувати звіт для Конгресу США, в якому будуть указані порушники.

Вашингтон назвав свою позицію послідовной у питанні "Північного потоку-2", тож американська влада загалом буде й надалі виступати проти газової труби РФ.

Нагадаємо, "Північний потік-2" будують силами іноземний компаній-підрядників у Балтійському морі. Попри усі заяви представників Кремля, проєкт уже вдалося загальмувати на невизначений термін. Вважається, що американські санкції також не сприятимуть будівництву останнього сегменту.

Як повідомляв ONLINE.UA, у російському МЗС пояснили, яким чином може відповісти Москва на узгодження згаданих санкцій. На думку дипломатів, одним зі сценаріїв є розширення "чорного списку" на в'їзд в РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?