США повністю припиняють видачу віз в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

США повністю припиняють видачу віз в Росії

США повністю припиняють видачу віз в Росії
Джерело:  online.ua

З 1 серпня 2021 року громадяни Росії не зможуть отримати візу в США. Причина - наказ президента РФ Володимира Путіна, яким він скоротив дипмісії "недружніх" країн.

Джерело: Дождь

Посол США в Росії Джон Салліван нагадав, що зараз в Росії не працює жодне генконсульство Штатів. Тільки посольство в Москві поки видає американські візи росіянам, але в екстрених випадках.

Він пояснив, що причиною цього став указ президент РФ Володимира Путіна, яким він заборонив посольствам і консульствам "недружніх" наймати на роботу людей, що знаходяться на російській території.

"Після 1 серпня в нас тут буде працювати дуже мало людей, в силу чого ми не зможемо надавати консульські послуги, на які, як я знаю, так потребують і американці, і росіяни. І це не просто перешкода з точки зору відносин між США і Росією. Це тягне за собою серйозні наслідки особистого характеру для сімей, а також комерційні наслідки для підприємств - як американських, так і російських ", - пояснив Салліван.

Посол додав, що через скорочення числа співробітників консульські служби "не в змозі обробляти хоч скільки-небудь заяв на видачу віз".

США припиняють видачу віз в Росії через указ Путіна

Путін ще 23 квітня підписав указ про застосування заходів впливу на "недружні" дії іноземних держав. Цим указом він ввів обмеження для дипмісій всіх країн в Росії на наймання на роботу людей, що знаходяться на російській території. Після цього Сполучені Штати Америки закрили останнє генеральне консульство в Росії - представництво в Єкатеринбурзі.

На саміті в Женеві Путін і Байден піднімали питання, пов'язані з незадовільним станом дипломатичних відносин між країнами. Але поки їм вдалося договра тільки про повернення своїх послів.

Що відомо про дипломатичний скандал США і Росії

  • У квітні Байден підписав указ про санкції щодо Росії і про висилку 10 дипломатів, які є представниками російських розвідслужб.

  • Росія у відповідь закрила в'їзд восьми чинним і колишнім американським високопосадовцям, заборонила наймати на роботу в дипмісію США громадян РФ і третіх країн, а також оголосила про намір денонсувати угоду з США, що регулює пересування дипломатів в країні перебування.

  • Послу США було рекомендовано відправитися до Вашингтона на консультації. Він повернувся в Москву тільки 24 червня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?