США оголосили про майже повне припинення видачі віз в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

США оголосили про майже повне припинення видачі віз в Росії

США оголосили про майже повне припинення видачі віз в Росії
Джерело:  online.ua

Посольство Сполучених Штатів у Росії оголосило про скорочення консульських послуг, які надають представники дипломатичної місії вже з 12 травня.

Джерело: посольство США

За уточненими дипломатами даними, зі згаданої дати послуги надаватимуть виключно американським громадянам в екстреному порядку.

Для росіян нове рішення передбачає обмежене надання імміграційних віз. Зокрема, їх надаватимуть буквально у випадках “життя та смерті”.

“З 12 травня посольство США в Москві скоротить кількість пропонованих консульських послуг, включивши в них тільки екстрені послуги для громадян США і дуже обмежену кількість іммігрантських віз”, - зауважили в диппредставництві.

Штат посольства буде скорочено приблизно на 75% відповідно до заборони на наймання іноземців на роботу.

“Ми шкодуємо, що дії уряду Росії змусили нас скоротити наш штат співробітників консульства на 75%, і будемо намагатися запропонувати громадянам США якомога більше сервісів”, - говориться в офіційній заяві посольства.

Посольство більше не розглядатиме подання документів на візи, що не призначені для дипломатичних візитів.

“Розгляд документів для неімміграційних і недипломатичних віз буде припинено… Якщо ви є громадянином США, який знаходиться в Росії, і ваша віза закінчилася, ми настійно закликаємо вас виїхати з Росії до дедлайну 15 червня, встановленого російським урядом”, - резюмували дипломати.

Дипломатичні конфлікти Росії

Останніми тижнями російський режим Володимира Путіна встиг потрапити у низку конфліктних ситуацій, які призвели до погіршення відносин з кількома європейськими країнами та Сполученими Штатами.
Зокрема, дзеркальне скорочення дипмісій сталося щодо Чехії, Болгарії, держав Балтії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?