Росія вислала дипломатів чотирьох країн Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія вислала дипломатів чотирьох країн Євросоюзу

Росія вислала дипломатів чотирьох країн Євросоюзу
Джерело:  online.ua

28 квітня в Росії офіційно заявили про висилку ще 7 європейських дипломатів. Співробітника посольств Латвії, Литви, Естонії та Словаччини повинні покинути територію Росії до 5 травня.

Джерело: пресслужба МЗС РФ

У російському дипвідомстві уточнили, що главам дипмісій Латвії, Литви, Естонії та Словаччині був заявлений рішучий протест у зв'язку з оголошенням російських дипломатів персонами нон грата. Команда російського президента Володимира Путіна дала європейським дипломатам тиждень на те, щоб вони виїхали з Росії. При цьому 3 співробітників посольства Словаччини оголосили персонами нон грата.

"Главам дипмісій заявлений рішучий протест у зв'язку з провокаційними, нічим не обгрунтованими діями щодо висилки співробітників російських посольств в цих прибалтійських державах. Вільнюс, Рига і Таллінн продовжують проводити відкрито ворожий курс відносно нашої країни, прикриваючись в даному випадку псевдосолідарністю з діями Чехії щодо Росії. Грунтуючись на принципі взаємності, зажадали, щоб два співробітника посольства Литви, а також по одному співробітнику посольств Латвії та Естонії покинули територію Російської Федерації в семиденний термін ", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Дипломатів Росії висилають з США і країн ЄС

За останні кілька тижнів з країн Європи вислали понад 40 російських дипломатів. Спочатку 10 російських дипломатів вислали США. Потім 18 російських дипломатів вислала Чехія - вони виявилися співробітниками російських спецслужб, яких офіційна Прага підозрює в організації вибухів на військових складах під Врбетіце в 2014 році. У відповідь МЗС Росії оголосив персонами нон грата 20 дипломатів з Чехії і наказав їм покинути країну.

Після Чехії російських дипломатів вислали Словаччина, Литва, Латвія і Естонія. Польща вислала трьох співробітників посольства Росії через те, що вони діяли на шкоду державі, а Росія у відповідь визнала персонами нон грата п'ятьох співробітників посольства Польщі.

Також Росія вислала вже двох дипломатів України - консула з посольства в Санкт-Петербурзі і співробітника посольства України в Москві. Дипломатів оголосили персонами нон грата. Офіційний Київ у відповідь вислав генконсула РФ з Одеси і старшого дипломата посольства Росії в Києві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?