У Байдена озвучили категоричну умову співпраці з Путіним і Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена озвучили категоричну умову співпраці з Путіним і Росією

У Байдена озвучили категоричну умову співпраці з Путіним і Росією
Джерело:  online.ua

Глава Держдепу США Ентоні Блінкен вважає за необхідне чітко і прямо говорити з президентом РФ Володимиром Путіним. Він переконаний, що Вашингтон і Москва зможуть співпрацювати в багатьох сферах, але все залежить від Кремля.

Джерело: пресслужба Держдепу США

Блінкен озвучив Кремлю категоричне умови для співпраці. Вона полягає у відмові Путіна від ескалації. Блінкен зазначив, що США хотіли б мати з Росією "більш стабільні відносини", але Вашингтон буде відповідати на всі агресивні дії Москви.

"Важливо мати можливість безпосередньо спілкуватися з Путіним і з лідерами інших країн, з якими у нас є істотні розбіжності. Президент (Байден - ред.) дуже ясно давав зрозуміти це з першого дня, що якщо Росія продовжить агресивні або безрозсудні дії, ми відповімо ", - заявив Блінкен.

Також Блінкен сказав, що США "вважали за краще б більш стабільні, передбачувані відносини" з Росією. Він вважає, що Вашингтон і Москва могли б працювати разом в деяких сферах спільних інтересів, наприклад, "в області стратегічної стабільності".

"Ми б вважали за краще більш стабільні, передбачувані відносини. Але це залежить від Путіна. Якщо він продовжить вести себе подібним чином, ми будемо протистояти цьому і відповідати на це. З іншого боку, якщо він не хоче ескалації, я думаю, що є області, в яких ми можемо працювати разом, виходячи з наших спільних інтересів; наприклад, стратегічна стабільність ", - додав Блінкен.

Глава американського Держдепартаменту також зазначив, що не знає, чи прийняв Кремль запрошення на зустріч Байдена і Путіна, але обговорення питання триває.

"Можливість поговорити віч-на-віч буде вигідна як в разі, якщо ми повинні будемо реагувати на продовження Росією активності, так і в разі, якщо нам потрібно буде визначитися з тим, які дії здійснити, якщо та вирішить перейти на більш передбачуваний і стабільний курс" , - підсумував Блінкен.

Переговори Байдена і Путіна

Як відомо, Байден і його адміністрація зайняли жорстку позицію щодо Росії. Нещодавно Вашігнтон ввів нові санкції проти Росії за втручання в американські вибори і масштабну хакерську атаку SolarWinds. Крім того, Байден твердо виступив на підтримку України на тлі ескалації з боку РФ, яка стягнула до українських кордонів війська.

Всі ці проблеми Байден особисто обговорив з Путіним по телефону 13 квітня. У розмові з президентом Росії глава США закликав Кремль знизити напруженість на кордоні України і запропонував Путіну провести двосторонню зустріч для обговорення гострих проблем. У Білому домі допускають, що ця зустріч може відбутися влітку. У Кремлі підтверджують, що зустріч президентів Росії і США може відбутися в червні, але Путін погодиться на неї тільки виходячи з подальших конкретних дій Сполучених Штатів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?