Кремль заявив про готовність Путіна зустрітися з Байденом
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль заявив про готовність Путіна зустрітися з Байденом

Кремль заявив про готовність Путіна зустрітися з Байденом
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін готовий до зустрічі з американським лідером Джо Байденом влітку 2021 року. Кремль вже опрацьовує дату переговорів, але прийняття остаточного рішення буде залежати від багатьох факторів.

Джерело: заява помічника Путіна Юрія Ушакова

Ушаков підкреслив, що є "конкретні дати" саміту Путіна і Байдена. Він не став називати число, але підкреслив, що зустріч президентів Росії і США може відбутися в червні.

Глава російського МЗС Сергій Лавров в свою чергу підкреслив, що Кремль і Путін позитивно сприйняли пропозицію Байдена зустрітися на нейтральній території в "третій країні". У той же час він пригрозив Вашингтону, що Росія продовжить вживати додаткових заходів, "якщо продовжиться ескалація" з боку Сполучених Штатів.

"Все сказано в нашій реакції на останні недружні кроки американців. Ми оголосили про всі заходи, які прийняли і ще готові прийняти, якщо продовжиться ескалація", - підкреслив Лавров.

Зустріч Путіна і Байдена - умова Кремля

Представник Кремля раніше вже прокоментував можливу зустріч Путіна і Байдена, яку президенту Росії запропонував американський лідер. У традиційній формі шантажу Пєсков заявив, що Путін погодиться на неї тільки виходячи з подальших конкретних дій Сполучених Штатів.

"Тут дуже важливо, щоб слова збігалися зі справою", - підкреслив Пєсков.

Пєсков також звернув увагу на те, що нові санкції США проти Росії безумовно завадять зустрічі Путіна і Байдена. Представник президента РФ нагадав, що зустрітися пропонував саме глава Білого дому, а ось Путін - досі думає.

Переговори Путіна і Байдена - що відомо

13 квітня Байден екстрено подзвонив Путіну через Україну. Він закликав президента РФ знизити напруженість на кордоні України, де російська влада концентрує військові сили.

У Кремлі повідомили, що Байден запропонував Путіну провести двосторонню зустріч для обговорення гострих проблем. У Білому домі допустили, що ця зустріч може відбутися влітку.

Але через 2 дні США ввели нові санкції проти Росії, які обурили Кремль. Вони торкнулися 32 юридичних і фізичних осіб, які причетні до втручання у вибори і дезінформації, і 8 юридичних і фізичних осіб в зв'язку з Кримом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?