Команда Путіна оцінила ймовірність війни з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна оцінила ймовірність війни з Україною

Команда Путіна оцінила ймовірність війни з Україною
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров виступив проти війни Росії з Україною. Він вважає, що війни на Донбасі можна і потрібно уникнути.

Джерело: РБК

Лавров забув згадати, що Росія веде війну проти України на Донбасі вже сім років. Але при цьому натякнув, що агресія припиниться як тільки офіційний Київ почне переговори з бойовиками так званих "ЛДНР" і перестане називати їх "терористами".

Важливо відзначити, що заява про можливість уникнути збройного конфлікту Росії з Україною Лавров зробив в світлі того, що на Донбасі вже понад півмільйона українців незаконно отримали російське громадянство.

Ситуація на Донбасі і на кордонах України

Ситуація на Донбасі залишається складною. Штаб ООС 28 квітня повідомляє, що бойовики напередодні 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. З 120-мм мінометів вони обстріляли Водяне. Також під ворожі обстріли українські військові потрапили поблизу Опитного, Майорська, Талаківці, Луганського, Кам'янки, Павлопіля і Широкино. Під обстрілом російсько-окупаційних військ один боєць ЗСУ отримав поранення. Ще один український захисник загинув в результаті підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої.

Тим часом біля українських кордонів знаходяться понад 100 тисяч російських військових, яких разом з озброєнням Кремль в терміновому порядку стягнув туди нібито для військових навчань. Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу наказав до 1 травня поточного року повернути війська в місця постійної дислокації, але підтверджень про відвід російських війск поки немає. У НАТО вітають зниження напруженості між Росією і Україною. Запевняють, що й далі будуть пильно стежити за ситуацією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?