ОП заявив про готовність Путіна зустрітися із Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

ОП заявив про готовність Путіна зустрітися із Зеленським

ОП заявив про готовність Путіна зустрітися із Зеленським
Джерело:  online.ua

Представники Офісу президента офіційно повідомили, що російський президент Володимир Путін "фактично прийняв пропозицію" зустрітись із українським лідером Володимиром Зеленським. З такою заявою виступив радник керівника ОП Михайло Подоляк.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Путін погодився на зустріч із Зеленським

"Володимир Зеленський вважає, що прямий міжпрезидентський діалог – це важлива і обов'язкова можливість прискорити час, необхідний на рішення. Бо війна – це війна. Це трагедії конкретних людей. Виходячи з цього, президент України запропонував президенту Росії зустріч. Фактично, пропозиція була прийнята. А те, чим зараз обставляється цей факт, є технічною стороною", - наголосив Михайло Подоляк.

Як стверджує представник Офісу президента, реальні теми переговорів, цілком ймовірно, будуть погоджені під час консультації між адміністраціями президентів.

Хоча радник Андрія Єрмака і згадав, що питання Донбасу вирішується у "Нормандському форматі" та під час засідань Тристоронньої контактної групи, проте не можуть проходити перемовини про "зупинку конкретної війни без участі російської сторони".

Що відомо про зустріч Путіна та Зеленського

Нещодавно український лідер Володимир Зеленський офіційно повідомив, що готовий зустрітись із очільником Кремля Володимиром Путіним "у будь-якій точці українського Донбасу" та звернув увагу на те, що офіційний Київ та українці не бояться Росії.

Після цього Путін запропонував зустрітися Зеленському в Москві "в будь-який зручний час", однак уточнив, що не буде обговорювати проблему Донбасу. Російський президент продовжує наполягати на тому, що українська влада повинна проводити переговори із керівниками так званих "республік".

Президент України знову повторив, що хоче двосторонньої зустрічі із російським главою Володимиром Путіним, наголосивши, що місце зустрічі не так важливе, як її зміст.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?