Путін помстився всім країнам за висилку російських дипломатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін помстився всім країнам за висилку російських дипломатів

Путін помстився всім країнам за висилку російських дипломатів
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про застосування заходів впливу на "недружні" дії іноземних держав. Цим документом він ввів обмеження для дипмісій всіх країн в Росії на найм на роботу людей, що знаходяться на російській території.

Джерело: пресслужба Кремля

В указі Путіна йдеться про те, що обмежується прийом на роботу до дипломатичних представництв тільки "недружніх" Росії країн. Перелік країн не наводиться. Путін доручив російському уряду скласти список "недружніх" держав і визначити число фізосіб, яким дозволено перебувати в Росії і з якими можна укладати договори. Після цього дипмісіям доведеться розірвати договори з "зайвими" людьми.

"Обмежити (включаючи встановлення при необхідності повної заборони) заключення дипломатичними та консульськими представництвами недружніх іноземних держав трудових договорів з фізичними особами, які перебувають на території Російської Федерації. Договори, укладені до дня набрання чинності цбого указу з фізичними особами, кількість яких перевищує встановлену урядом Російської Федерації, підлягають припиненню ", - йдеться в указі Путіна.

Дипломатів Росії висилають з США і країн ЄС - що відомо

За останні кілька тижнів з США і восьми країн Європи вислали понад 40 російських дипломатів. Спочатку 10 російських дипломатів вислали США. Потім 18 російських дипломатів вислала Чехія - вони виявилися співробітниками російських спецслужб, яких офіційна Прага підозрює в організації вибухів на військових складах під Врбетіце в 2014 році. У відповідь МЗС Росії оголосило персонами нон грата 20 дипломатів з Чехії.

Після Чехії російських дипломатів вислали Словаччина, Литва, Латвія і Естонія. Польща вислала трьох співробітників посольства Росії через те, що вони діяли на шкоду державі, а Росія у відповідь визнала персонами нон грата п'ятьох співробітників посольства Польщі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?