США пригрозили зупинкою експорту електроніки до РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

США пригрозили зупинкою експорту електроніки до РФ

США пригрозили зупинкою експорту електроніки до РФ
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена разом із міжнародними партнерами розглядає можливість накладення ембарго на поставки електроніки та програмного забезпечення до Росії у разі нового нападу на Україну.

Джерело:  Associated Press,  The New York Times

США розглядають можливість зупинки експорту електроніки до РФ

А саме, на додаток до енергетичних санкцій та обмеження на експорт споживчих товарів Штати та союзники розглядають заборону на продаж до Росії електронних компонентів, програмного забезпечення тощо. Таким чином Росія може опинитися поряд із Кубою, Іраном, Північною Кореєю та Сирією як країнами, на які накладені найбільші торговельні санкції, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, це рішення може заблокувати можливість РФ імпортувати інтегральні схеми та продукцію, що їх містить, в результаті домінування американських технологій на світовому ринку.

За словами інсайдерів, заборона може стосуватися не лише американських виробників, а й європейських, південнокорейських та інших іноземних виробників. Усіх, хто використовує американські мікросхеми чи програмне забезпечення.

На відміну від Китаю, Росія не має масштабного виробництва такої продукції. Відтак такого технологічного ембарго може поширитися на авіаційну електроніку, верстати, смартфони, ігрові консолі, планшети та телевізори. Та передусім – на критично важливу російську промисловість, зокрема на сектор оборони та цивільної авіації, - пише видання.

В результаті це завдасть потужного удару по високотехнологічним амбіціям Москви у сфері штучного інтелекту чи квантових обчислень.

Як уже згадувалося раніше, 10 січня американська та російська сторони офіційно розпочали в Женеві свої перемовини щодо "гарантій безпеки". Що важливо розуміти, на 12 січня заплановані аналогічні переговори між Кремлем та Альянсом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?