США пропонують гроші за можливий арешт іноземного лідера - шокуюче звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

США пропонують гроші за можливий арешт іноземного лідера - шокуюче звинувачення

США пропонують гроші за можливий арешт іноземного лідера - шокуюче звинувачення
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах на вищому рівні звинуватили венесуельського лідера Ніколаса Мадуро в організації наркобізнесу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

За словами генерального прокурора Вільяма Барра, у звинуваченні також фігурують інші топ-посадовці південноамериканської країни. Передбачається, що цей крок загострить непрості відносини між Каракасом та Вашингтоном.

Окрім того, американська влада запропонувала 15 мільйонів доларів США за відомості про Мадуро, які призведуть до його арешту. Його неодноразово звинувачували у створенні корумпованого та жорстокого режиму. Сам президент Венесуели це заперечує.

Нещодавно у країні тривали масштабні вуличні протести проти чинної влади. Лідером цього протистояння став опозиціонер Хуан Гуайдо. Його підтримали Сполучені Штати й інші країни Заходу. Росія та союзники Кремля висловилися на користь Мадуро.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час гострої гризи у Венесуелі, коли там тривали вуличні протести, Сполучені Штати звинуватили РФ у спробі втрутитися у справи країни. Державний секретар Майк Помпео закликав Росію "припинити свою неконструктивну поведінку", яка полягає у підтримці президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?