США пропонують Україні кредитні гарантії до одного мільярда доларів
Категорія
Економіка
Дата публікації

США пропонують Україні кредитні гарантії до одного мільярда доларів

США пропонують Україні кредитні гарантії до одного мільярда доларів
Джерело:  online.ua

Американський уряд офіційно пропонує Україні гарантії суверенних кредитів в розмірі до 1 мільярда доларів з метою підтримки програми економічних реформ і продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом. З такою заявою виступив глава Держдепу США Ентоні Блінкен.

Джерело: Фейсбук-сторінка Держдепу США

США пропонують Україні кредитні гарантії - що відомо

Ця пропозиція – у поєднанні з міцним партнерством між Україною, МВФ, іншими міжнародними фінансовими установами, G7 та іншими двосторонніми донорами – зміцнить здатність України забезпечити економічну стабільність, зростання та процвітання для свого народу в умовах дестабілізуючої поведінки Росії, - сказано в заяві Ентоні Блінкена.

Представники Держдепу США звертають увагу на те, що в період з 2014 по 2016 роки офіційний Вашингтон надав нашій країні три окремі гарантії суверенних кредитів на 1 мільярд доларів.

Ці кредитні гарантії відіграли важливу роль у допомозі Україні успішно стабілізувати її економіку на тлі попередньої російської агресії та втілити сміливий порядок денний економічних реформ, підкріплений амбітною співпрацею з МВФ, - йдеться в заяві Ентоні Блінкена.

Окрім того, глава Держдепу вкотре публічно закликав Кремль до деескалації ситуації навколо України.

Що відомо про фінансову допомогу Україні

Як уже згадувалося раніше, офіційний Париж планує надати Україні 1,2 млрд євро програмного фінансування, яке може бути використане на конкретні проєкти розвитку.

Ба більше, Міністерство економіки та фінансів Франції планує надати Кабміну 200 млн євро кредиту, а також фінансові гарантії на 1 млрд євро.

Також влада Євросоюзу підтримала пропозицію Єврокомісії про надання Україні додаткової макрофінансової допомоги на суму 1,2 млрд євро.

Канада надасть Україні позику на 500 мільйонів канадських доларів і летальну зброю та боєприпаси на суму 7,8 мільйона канадських доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?