США проти всіх: стало відомо, до чого призвело доленосне рішення Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

США проти всіх: стало відомо, до чого призвело доленосне рішення Трампа

США проти всіх: стало відомо, до чого призвело доленосне рішення Трампа
Джерело:  online.ua

4 листопада офіційно стало відомо, що Сполучені Штати Америки, після трьох років затримки, стали першою у світі країною, яка офіційно вийшла з Паризької кліматичної угоди. Варто звернути увагу на те, що очільник Білого дому Дональд Трамп анонсував цей крок ще у червні 2017 року, назвавши цей договір "поганим" для громадян його країни. Що важливо розуміти, затримка з виходом пов’язана зі складною процедурою, прописаною в угоді саме через побоювання, що Штати можуть захотіти вийти з неї. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Жодна з країн-учасниць не може подавати повідомлення про вихід раніше ніж через три роки з дати ратифікації - це 4 листопада 2016 року, а вихід може відбутися через 12 місяців після подання. Саме тому офіційний вихід США з угоди відбувся сьогодні", — йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що США ще можуть повернутися до угоди, якщо так вирішить наступний президент.

"Отже, ми виходимо. Паризька угода є дуже несправедливою, на найвищому рівні, для Сполучених Штатів", — публічно скаржився ще 3 роки тому Дональд Трамп.

Тоді ж він й вперше пообіцяв, що його команда паралельно розпочне переговори про поновлення членства в Паризькій чи абсолютно новій угоді на умовах, "які є справедливими для Сполучених Штатів". Очільник Білого дому запевняв, що у такий спосіб він намагається виконати свої зобов'язання, щоб захистити інтереси США та усіх американців. Лідер Штатів стверджував, що виконання цієї угоди, "укладеної попередньою адміністрацією" призведе до скорочення американського виробництва.

"Повірте мені, це не те, що нам потрібно!", — заявив тоді Дональд Трамп.

Нагадаємо, що Паризьку кліматичну угоду уклали у 2015 році для спільної боротьби з ризиками зміни клімату. Головне її завдання — втримати зростання середньої світової температури на рівні на рівні менше 2 °C від доіндустріального рівня, а в найкращому варіанті - менше 1,5 °C від доіндустріального рівня. Що важливо розуміти, саме Штати відповідальні приблизно за приблизно 15% викидів парникових газів у світі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше відомий історик назвав прізвище нового президента США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?