США раптово заявили, що здійснили новий потужний авіаудар
Категорія
Світ
Дата публікації

США раптово заявили, що здійснили новий потужний авіаудар

США раптово заявили, що здійснили новий потужний авіаудар
Джерело:  online.ua

23 жовтня американська армія несподівано для всіх завдала авіаудару у провінції Ідліб на північному заході Сирії. Згідно з останніми даними, в результаті удару були ліквідовані декілька ватажків терористичного угруповання "Аль-Каїда" у цій країні. Цю інформацію уже офіційно підтвердила представниця Центрального командування збройних сил США, яке відповідальне за проведення операцій у цьому регіоні, Бет Ріордан. За її словами, оперативне та неочікуване знищення ватажків "Аль-Каїди" в Сирії підірве здатність терористичної організації надалі планувати та здійснювати напади у світі, які становитимуть загрозу не тільки американцям, а й міжнародним партнерам Штатів та беззахисному цивільниму населенню. Варто звернути увагу на те, що речниця збройних сил США точну кількість убитих наразі не змогла назвати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, який знаходиться в Лондоні, нещодавно заявив, що в авіаудару було вбито 14 ісламістів, серед яких шестеро ватажків та п'ятеро іноземців.

"За даними центру, який спирається на дані мережі інформаторів у Сирії, двоє із вбитих належали до "Хайят Тахрір аш-Шам", угруповання, до якого увійшло і "Джебхат ан-Нусра", колишнє відділення "Аль-Каїди" у Сирії. Авіаудару з дрона завдали неподалік від міста Салкін по намету, в якому відбувалася зустріч. У "Хайят Тахрір аш-Шам" підтвердили, що авіаудару було завдано по намету, "який належав одному з наших достойників", внаслідок чого загинули кілька людей", — йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що місто Салкін знаходиться у провінції Ідліб, яке залишається осередком спротиву режиму Башара Асада у Сирії. Однак серед опонентів урядових військ домінує саме "Хайят Тахрір аш-Шам", втім, у регіоні представлені й інші групи як ісламістів, так і поміркованої опозиції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вірменський лідер Нікол Пашинян неочікувано заявив,  що офіційні Єреван і Баку можуть дійти згоди щодо введення російських миротворців у Нагірний Карабах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?