США різко відреагували на слова Путіна "терпи, моя красуне"
Категорія
Політика
Дата публікації

США різко відреагували на слова Путіна "терпи, моя красуне"

США різко відреагували на слова Путіна "терпи, моя красуне"
Джерело:  online.ua

У Білому домі вважають слова президента Росії, які він сказав на адресу України щодо виконання Мінських угод “Ну, подобається – не подобається… Терпи, моя красуне!”, обурливими.

Джерело: брифінг речниці Білого дому Джен Псакі

У Білому домі відреагували на жарт Путіна про Україну

Речинця Білого дому під час пресконференції відповіла на питання журналіста про жарт Путіна на рахунок України, який він сказав після зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном.

Путін, коментуючи невиконання Україною Мінських домовленностей сказав фразу з пісні російського гурту “Подобається-не подобається — терпи, моя красуне!”. Це було витлумачено як жарт про зґвалтування, спрямований проти України.

Джен Псакі заявила, що будь-який подібний жарт викличе обурення в адміністрації Байдена.

Ну, по-перше, я б сказала, що будь-який жарт про зґвалтування, безумовно, викликав би обурення всіх в цьому уряді, чи то з вуст американського чиновника чи іноземного чиновника. Я також зазначу, що ми ніколи не зупинялися у своєму занепокоєнні щодо відсутності правдивості деяких заяв, які лунають з уст президента Путіна та членів російського керівництва, а також войовничої риторики з уст президента Путіна та членів російського керівництва. І, звичайно ж, цей "жарт" не викликає у нас захоплення, - відповіла Псакі.

Критика Росією виконання Мінських домовленостей

Нагадаємо, що 8 лютого очільник Кремля зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном, на спільній пресконференції після зустрічі він вимагав від України надати особливий статус ОРДЛО до виведення російських військ, а також залишити бойовиків на керівних посадах.

Важливо зазначити, що це суперечить українському розумінню домовленостей. Також Україна неодноразово заявляла, що подібних рішень не буде.

Іншої альтернативи немає. У Києві то кажуть, що будуть виконувати (Мінські угоди – ред.), то кажуть, що це зруйнує їхню країну. І президент (України – ред.) чинний нещодавно заявив, що йому жоден пункт не подобається з цих Мінських угод. Ну, подобається – не подобається… Терпи, моя красуне! Треба виконувати! Інакше ніяк, - сказав Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?