США розглядають передачу Україні БТР Stryker
Категорія
Україна
Дата публікації

США розглядають передачу Україні БТР Stryker

США розглядають передачу Україні БТР Stryker
Джерело:  online.ua

США розглядають можливість відправлення Україні бойових броньованих машин Stryker в рамках майбутнього пакету допомоги.

Джерело: Politico

Україна може отримати від США нові БТР

За словами видання, ці БТР повинні допомогти Києву відбити очікуваний весняний наступ Росії.

Stryker можуть бути частиною наступного траншу військової допомоги, - сказав анонімний чиновник Міністерства оборони США.

Адміністрація може оголосити про пакет, зі Stryker чи без них, наприкінці наступного тижня, приблизно під час наступної зустрічі Контактної групи з питань оборони України в Німеччині.

Люди підкреслили, що остаточного рішення ще не прийнято, і адміністрація може прийняти рішення про відправку Stryker у майбутньому пакеті.

Зараз ми не маємо жодних повідомлень, — сказав речник Пентагону підполковник Гаррон Гарн.

Видання зазначає, що Stryker посилять арсенал України і допоможуть задовольнити критичну потребу в броні, оскільки Росія може планувати другу мобілізацію для нового великого наступу найближчими тижнями.

Хоча Stryker не такі потужні чи захисні, як танки, восьмиколісна бойова броньована машина, створена General Dynamics Land Systems, може працювати в снігу, бруді та піску, хоча мобільність на бездоріжжі дещо обмежена через відсутність гусениць.

Українцям потрібні бронетранспортери, і це те, що ми маємо в наявності. Не такий хороший, як Bradley, для танкового бою, але хороший для захисту піхоти, — сказав представник Міноборони.

Армійські оператори кажуть, що колісна машина рухається тихіше, ніж Bradley, і зазначають, що вона може переправити більше військ, дев’ять порівняно з шістьма у стандартному M2.

США вже відправили в Україну тисячі бойових машин, у тому числі Humvee та протимінні машини, які використовуються для переміщення військ на полі бою.

Минулого тижня США оголосили про виділення 50 бойових машин Bradley Fighting Vehicles, потужної гусеничної броньованої машини, яка несе автоматичну гармату, кулемет і ракети TOW.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?