США розглядають ще один варіант захисту України від нападу РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

США розглядають ще один варіант захисту України від нападу РФ

США розглядають ще один варіант захисту України від нападу РФ
Джерело:  online.ua

Американським журналістам вдалося дізнатися, що команда очільника Білого дому Джо Байдена розглядає можливість відправити додаткову зброю в Україну з метою захисту останньої від ймовірного нападу РФ.

Джерело: CNN  з посиланням на свої анонімні джерела

У Байдена розмірковують над відправкою додаткової зброї в Україну

Згідно з останніми даними, наразі йдеться про військових радників та нове обладнання – у пакет можуть входити нові протитанкові ракети Javelin, а також міномети. Окрім того, також перебувають на розгляді системи протиповітряної оборони, такі як ракети Stinger.

Варто звернути увагу на те, що Міністерство оборони Штатів наполягає на відправленні офіційному Києву деякого обладнання, яке мало бути відправлене до Афганістану, до прикладу, гелікоптерів Мі-17. Мі-17 - це російський гелікоптер, який Штати спочатку купили для передачі афганцям. Керівництво Пентагону наразі вирішує, що з ними робити після виходу американських військових з Афганістану у серпні.

"В адміністрації стурбовані тим, що відправка "стінгерів" та гелікоптерів може бути розцінена Росією як серйозна ескалація конфлікту. Підполковник у відставці Седрік Лейтон сказав CNN, що Javelin "дуже ефективні проти танків Т-80, які росіяни фактично використовують у своїх зусиллях проти України просто зараз". Але він зазначив, що будь-яка додаткова допомога Україні, безсумнівно, загрожує "подальшим загостренням напруженості" у відносинах із Москвою", - йдеться в повідомленні.

За словами іноземних інсайдерів, команда америкаського лідера Джо Байдена проводить перемовини з європейськими союзниками щодо розробки нового пакету санкцій, який набуде чинності, якщо Росія нападе на Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?